Els professionals dels CAP fan l’atenció i el seguiment de possibles casos de la Covid-19 a les residències de gent gran

La situació a les dues residències locals està controlada, ja que no hi ha cap cas de coronavirus

La Residència Santa María compta amb 37 usuaris i 22 professionals
Pilar Abián

El personal dels dos Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat fan l’atenció i el seguiment dels casos de sospita o confirmats de la Covid-19 als residents i treballadors de les dues residències de gent gran del municipi, una iniciativa que s’està duent a terme als 49 ambulatoris de la demarcació de Barcelona ciutat de l’Institut Català de la Salut. Els professionals de l’atenció primària també s’encarreguen de fer els tests ràpids i les proves PCR amb l’objectiu de detectar precoçment els casos positius i contenir possibles brots. Aquesta tasca s’emmarca en l’adaptació de l’atenció primària per fer front a la situació d’alerta sanitària, sense deixar l’atenció habitual dels CAP als pacients amb altres patologies que no són ajornables.

 

Sense contagis

La situació a les dues residències de gent gran del municipi està controlada i, segons fonts d’ambdós equipaments, no s’ha detectat cap persona afectada per coronavirus. Tant a la Residència Santa María -amb 37 usuaris i 22 professionals- com al Centre Gerontològic Vila-Nova -amb 22 usuaris i una plantilla de 15 persones- els residents es troben confinats a les seves habitacions com a mesura preventiva. D’altra banda, la Generalitat ha proporcionat als centres material sanitari, tot i que l’equipament de Terra Nostra ha alertat que necessita mascaretes FFP2 i bates perquè se n’han quedat sense. En el cas de la residència de Montcada centre, el personal dels CAP farà aquesta setmana les proves de detecció de la malatia als residents i els professionals.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari