La planta local de Nissan, en vaga indefinida per exigir un pla industrial de futur

La fàbrica de Montcada, ubicada al Pla d’en Coll, és la primera que ha secundat la mobilització, amb un seguiment de prop del 100% de la plantilla

La plantilla local de Nissan ha iniciat aquest dilluns una vaga indefinida per exigir un pla industrial de futur que garanteixi l'ocupació a les empreses que la multinacional japonesa té a Catalunya i a l'Estat. La planta montcadenca, ubicada al Pla d’en Coll, ha estat la primera en començar la protesta, amb un seguiment de gairebé el 100% dels treballadors, segons fonts sindicals. L'objectiu és pressionar la marca nipona amb l'aturada de la producció dels vehicles Mercedes i de la producció de peces per a Renault, que es fan a la fàbrica local. La vaga afecta els departaments de producció, manteniment i matrius.

"Els comitès d'empresa de totes les factories de Nissan a l'Estat hem creat una caixa de resistència per sufragar el salari dels treballadors afectats", ha explicat a La Veu Ramon Moreno, representant del sindicat Sigen-USOC. L'objectiu dels sindicats és allargar la mobilització, de moment, durant un mes. Durant aquest període, es realitzaran assemblees per torns amb un màxim de 10 persones i respectant totes les mesures preventives en el marc de la pandèmia de la Covid-19. "Aquesta pandèmia ha limitat les accions que vam iniciar a principi d'any reclamant un pla de futur per a Nissan i ens ha fet perdre terreny", ha lamentat Moreno.

Tot i que la mutlinacional encara no ha fet públics els seus plans, els treballadors asseguren que la seva intenció és tancar a curt termini les cinc plantes de Barcelona. "La decisió està presa, encara que no la comunicaran fins al 28 de maig; el nostre objectiu és revertir-la i, per això, demanem el suport de la Conselleria de Treball i Empresa i el Ministeri d'Indústria, amb els quals ens mantenim en contacte directe", ha explicat representant del sindicat Sigen-USOC. Segons Moreno, les plantes que Nissan té a l'Estat donen feina a 3.000 persones i indirectament, a 20.000 més que treballen per a d'altres empreses col·laboradores.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari