La Deixalleria i el servei de les deixalleries mòbils tornen a funcionar

La ciutadania n’ha de demanar cita prèvia i els dissabtes, té prioritat la gent gran

Deixalleria Municipal
Premsa/Ajuntament
Per accedir a la instal·lació cal trucar prèviament i reservar hora

La Deixalleria municipal i la Deixalleria mòbil, gestionades per Andròmines, tornaran a obrir les seves portes a la ciutadania a partir de la propera setmana. A partir de dimarts, 12 de maig la Deixalleria municipal oferirà el seu servei a tota la ciutadania però només en horari de tarda, de dimarts a divendres de 16 a 19h. Els dissabtes, de 10 a 12h, estaran reservats per a les persones de més de 70 anys. L’atenció serà sempre amb cita prèvia obligatòria (Tel. 935 644 157) amb l’objectiu d’evitar aglomeracions. 

El regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre, ha afirmat que “la reobertura del servei atén a una necessitat d'anar cap a una normalització de l'ús dels serveis municipals però no hem d’oblidar que estem en estat d'alarma i que cal fer un ús ordenat coherent i extremar les mesures de seguretat en tot moment i respectar les recomanacions que fan les autoritats sanitàries”. El passat 28 d’abril ja es va posar en marxa l’equipament de reciclatge, ubicat al polígon de La Ferreria, però només per al servei d’empreses i autònoms de dilluns a dissabte i en horari de matí, de 9 a 13.30h, i amb cita prèvia. Juan Carlos de la Torre també ha explicat que “s’ha destinat una franja horària per als majors de 70 anys els dissabtes perquè és el col•lectiu més vulnerable davant el coronavirus”

El regidor ha recordat que l’accés a aquest equipament s’ha de fer complint totes les mesures de seguretat com portar guants i mascaretes, mantenir la distància de seguretat, realitzar la descàrrega de material en un màxim de 30 minuts. Els usuaris hauran de dipositar els seus residus als contenidors corresponents per tal d’evitar contacte amb els operaris, només podran haver un total de quatre vehicles a la vegada a la instal•lació i només hi podran anar més de dues persones a cada vehicle. 

D’altra banda, el servei de la Deixalleria mòbil també recupera la seva normalitat i començarà a funcionar en els seus punts habituals: dimarts a Can Sant Joan (pl. Bosc), dimecres a Montcada Centre (c. Guadiana amb pg. Rocamora), dijous a Terra Nostra (pl. Poble), divendres a Mas Rampinyo (c. Santa Fe) i dissabte a Can Cuiàs (centre cívic), en horari de 9 a 13.30h, i dijous tarda a Montcada Centre (c. Guadiana amb pg. Rocamora), de 16 a 18.30h.
Pel que fa a la deixalleria mòbil de l’Àrea Metropolitana de Barcelona també iniciarà el seu servei a partir de dilluns, 11 de maig, al seu punt habitual, a la cantonada del camí de la Font Freda amb la rambla dels Països Catalans, en horari de 10 a 13h.

La Deixalleria municipal i les deixalleries mòbils es van tancar el passat dia 19 de març amb l’objectiu de reduir el risc de contagi de la CVOVID19 i seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de l’Agència de Residus de Catalunya. 

Per la seva banda, el servei de recollida de mobles i voluminosos, que es va haver de reorganitzar per tal de prioritzar el servei de neteja al carrer amb motiu de la crisi sanitària de la COVID19, també torna a la normalitat. Les persones que necessitin el servei de recollida de mobles i voluminosos han de trucar al 900 150 140 (de dilluns a divendres, de 9 a 14h) o bé enviar un correu electrònic a l'adreça [email protected], on els indicaran quan han de deixar les andròmines davant casa seva.
 

Seccions:

Deixa un comentari