El conseller de Treball afirma que la continuïtat de Nissan és viable

Chakir el Homrani diu que es depuraran responsabilitats si s’ha vulnerat el dret a vaga dels treballadors

Chakir el Homrani durant la roda de premsa després d'entrevistar-se amb els comitès de treballadors de les plantes a Barcelona i Montcada
@Treball i afers socials

El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha assegurat aquesta tarda que "la continuïtat de Nissan a Barcelona és totalment viable" i ha subratllat que "és clau cercar espais de diàleg i trobar solucions". Ho ha dit en compareixença de premsa després d'entrevistar-se amb els representants sindicals del treballadors. "No permetrem que s'especuli amb la continuïtat de les plantes de Barcelona", ha dit taxatiu el conseller.

Chakir el Homrani ha afirmat que "s'arribarà fins al final i amb totes les conseqüències si s'ha vulnerat el dret a vaga". Els comitès d'empresa de les plantes Nissan de Barcelona han presentat al conseller les denúncies cursades a través de l'autoritat laboral i inspecció de treball entenent que l'empresa està utilitzant l'ERTO presentat per força major –a causa de la pandèmia de la COVID-19– en el seu benefici. Cal recordar que n'ha quedat exclosos el centenar de treballadors de la planta de Montcada que estan en vaga indefinida des del passat 4 de maig. 

El Homrani s'ha mostrat preocupat sobre "la manca d'informació i la falta de transparència de Nissan", ha donat suport als 4.200 treballadors directes i els prop de 20.000 indirectes de la multinacional a Espanya, i ha remarcat que està disposat a la mediació. Per la seva banda, la multinacional nipona no es posicionarà fins al 28 de maig quan presenti els resultats a nivell mundial.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari