Cap canvi després de la reunió de mediació convocada per Treball

La direcció de la multinacional reitera que explicarà els seus plans estratègics fins al 28 de maig

L'alcaldessa de Santa Coloma, dreta al centre de la imatge, parlant amb treballadors de Nissan
CCOO

La reunió de mediació convocada pel Departament de Treball amb els comitès dels cinc centres de Nissan a Catalunya no ha variat gens la situació del conflicte laboral. Els sindicats han lamentat que els principals directius no hagin fet acte de presència i que els que hi han assistit en nom seu s'hagin limitat a reiterar que fins al 28 de maig la multinacional no donarà a conèixer el seu pla estratègic global.

El moment més tens de la reunió ha estat quan els representants de l'empresa han assegurat que els treballadors de la planta de la Zona Franca que es van reincorporar el 4 de maig a la feina per complir amb un encàrrec de Mercedes Benz van tornar a ser inclosos a l'ERTO per força major una setmana després per garantir la seva seguretat davant del possible risc de contagi per la COVID-19. D'aquesta manera han desvinculat la decisió de la vaga indefinida iniciada a la fàbrica de Montcada, que va ser el motiu pel qual es va haver d'aturar la producció a la planta barcelonina.

Els treballadors han tornar a reclamar que es garanteixi els seus llocs de feina però Nissan s'ha negat a adquirir cap compromís en aquest sentit. El Departament de Treball, per la seva banda, ha deixat la porta oberta a convocar noves reunions.

Més suports

Mentrestant, els piquets de vaga que hi ha davant de la planta montcadenca de Nissan continuen rebent visites a diari de representants polítics. Aquesta tarda s'hi ha desplaçat l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón (PSC), per expressar-los el seu suport.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari