Unitat d’acció entre administracions i sindicats contra el pla de tancament de Nissan a Barcelona

S’acorden les línies de treball per instar l’empresa a complir la seva responsabilitat

La reunió entre les administracions i els sindicats per parlar de Nissan s'ha fet per videoconferència
Premsa/Ajuntament

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, va participar ahir de manera telemàtica a la reunió que va convocar la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, amb els representants de la Generalitat, la delegació del Govern a Catalunya, la secretaria general d’Indústria i Pime del Ministeri, els ajuntaments de Barcelona, Montcada i Sant Andreu de la Barca, així com els sindicats CCOO, UGT i USO, el Consorci de Zona Franca de Barcelona i Foment del Treball Nacional. L’objectiu de la reunió va ser analitzar la situació derivada de l’anunci del passat 28 de maig de tancament de les plantes de Nissan a la província de Barcelona. Durant la trobada es van definir els plans per establir una unitat d'acció de les diferents administracions i entitats empresarials i sindicals davant la multinacional japonesa a partir d’ara. 

Campos ha valorat positivament el contingut de la trobada i que s’hagi convidat als consistoris dels municipis afectats pels tancaments de les plantes a participar a les futures reunions de seguiment. "S’ha mostrat la voluntat de fer un front comú i establir una estratègia conjunta per tal d’aconseguir que Nissan reverteixi la decisió del tancament de les seves factories a Catalunya”, ha destacat.

Durant la trobada, els participants a la reunió van acordar cinc punts estratègics. El primer és reafirmar el suport tant als treballadors directes de Nissan com als de les empreses auxiliars i les seves famílies. El segon és reforçar la unitat d'acció en les pròximes setmanes, amb l'objectiu d'instar a l'empresa a complir amb la seva responsabilitat social amb el territori que l'ha acollit durant quaranta anys. La tercera proposta conjunta és reiterar la viabilitat de les plantes de Nissan a través del pla elaborat pel Ministeri d'Indústria i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Els dos darrers punts acordats conviden a totes les forces polítiques i socials a insistir en aconseguir mantenir l'activitat de Nissan i del parc de proveïdors,  així com renovar l’aposta del conjunt d'administracions, patronal i sindicats per l'automoció catalana.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari