Els carrers Barberà i Medinaceli s’obriran al trànsit a mitjan de juny

Les obres de connexió d’ambdós vials pretenen millorar la mobilitat a la Font Pudenta-Muntanyeta

A mitjan de juny, es reobrirà la connexió entre els carrers Medinaceli i Barberà
Pilar Abián

Els carrers Barberà i Medinaceli, a la Muntanyeta de la Font Pudenta, s'obriran al trànsit rodat i de vianants a mitjan de juny. La circulació serà d'unic sentit, entrant per Barberà i sortint per Medinaceli. El carrer Medinaceli tindrà el sentit de sortida cap als carrers Guillem i Elisenda de Montcada i no hi haurà espai per a estacionament. Amb l'obertura al trànsit finalitza aquesta primera intervenció al barri, quedant per a una segona fase la unió del carrer Barberà amb l’avinguda de la riera de Sant Cugat per sota la línia de tren.

Les obres de connexió d'ambdós vials, –amb un cost de 740.000 euros– té com a objectiu afavorir la mobilitat en aquest sector del barri. L'àmbit d'actuació ha estat de 2.382 m2 i les obres han consistit a connectar els carrers, que abans eren culs de sac, mitjançant l'excavació del nou vial per unir els dos carrers. El resultat de la intervenció ha permès obtenir voreres, 18 nous aparcaments al carrer Barberà i nou arbrat.

'Aquesta actuació era un compromís del govern municipal amb el veïnat, per tal de donar solució a un problema endèmic de mobilitat al barri', ha explicat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez. La previsió inicial era que les obres acabessin a principi d'aquest any, però la declaració de l'estat d'alarma pel coronovarius va motivar que l'Ajuntament aturés prop de dos mesos les intervencions de titularitat municipal a la via pública, que es van reprendre l'11 de maig passat.

L’obra de connexió entre els carrers Barberà i Medinaceli es va començar a tramitar al 2016, abans de procedir amb elles calia dur a terme diversos processos; en primer lloc, era necessari un canvi de planejament de la zona, que es va aprovar definitivament l'estiu del 2018 i en segon lloc, calia adquirir i expropiar diverses finques per tal de poder executar l'actuació.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari