Trasllat temporal del mercat al Pla d’en Coll

El nou emplaçament s’estrenarà el 24 de juny i permet complir amb les mesures de seguretat per la pandèmia

Des de l'estat d'alarma als mercats ambulants del municipi només s'han instal·lat les parades d'alimentació
Laura Grau
Camí de la Font Freda, el punt on s'ubicarà el mercat del dimecres a partir de la propera setmana

A partir del 24 de juny, el mercat ambulant del centre s’ubicarà temporalment al camí de la Font Freda, entre la rambla dels Països Catalans i el CAP Les Indianes, al barri de Pla d’en Coll. L’Ajuntament i els paradistes han consensuat traslladar l'activitat del centre del nucli urbà a un espai més gran, on es podran garantir totes les mesures de seguretat i fer coincidir totes les parades en un únic emplaçament.

Inicialment el consistori va decidir mantenir només les parades d'alimentació fins a després de l'estiu, davant les restriccions fixades pel govern central. Els paradistes, però, van insistir a seguir negociant, ja que la decisió afectava una seixantena de comerços i avui s'ha arribat a una solució acordada. El canvi es començarà a aplicar la setmana vinent, un cop estigui en marxa la fase 3 de la desescalada, menys restrictiva per a la venda no sedentària i permet l’ocupació de fins a un 50% de les parades en el mateix espai.

Per controlar els accessos i que es respectin les distàncies de seguretat i l’aforament, el consistori contractarà agents cívics. A més, el nou espai disposarà de les antigues pistes d’atletisme com a zona d’aparcament per als vehicles dels venedors i de la clientela. 

 

Valoracions

Des d'un inici el consistori ha estat sensible amb aquest sector econòmic, però el Decret de l'Estat no ens permetia ubicar totes les parades al mateix espai; quan s’han flexibilitzat les normes, hem pogut trobar una solució conjunta amb els paradistes”, ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos (ECP). Segons l'edil, ampliar el mercat a la seva situació actual no era viable perquè significava tallar i afectar més carrers, provocant problemes de mobilitat al centre. 

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Salvador Serratosa (ERC), ha destacat que es pugui reactivar el comerç ambulant, “molt afectat per la crisi sanitària del COVID19”, ha dit, tot afegint que “el nou espai permetrà que puguin estar el 100% dels paradistes, que era el nostre objectiu”. El consistori ha explicat la decisió a tots els grups municipals, a la Taula d’emergència econòmica local i a l’associació de comerciants Montcada Centre Comerç.

El portaveu del col·lectiu de paradistes, Enric Lüttich, ha expressat el seu agraïment al consistori per la decisió i, especialment, a l'alcaldessa. "Hem solucionat un tema greu de forma coherent perquè s'ha prioritzat la part humana, les nostres circumstàncies i la necessitat que tenim de poder treballar", ha dit.

El mercat ambulant de Can Sant Joan també obrirà a partir d'aquest dimarts al carrer Reixagó, amb totes les parades.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari