Els treballadors de Nissan es manifesten aquesta tarda a Sant Cugat

La vaga indefinida de la plantilla de Montcada arriba ja a la 53a jornada

Aquesta tarda els treballadors directes i indirectes de Nissan traslladaran la seva reivindicació al municipi de sant Cugat del Vallès. La concentració es farà a les 18h. El sindicat CCOO ha fet un comunicat en què manifesta que amb aquesta acció "pretenen informar la ciutadania santcugatenca que un dels seus veïns ha vingut a Barcelona per executar la decisió de la multinacional de tancar les plantes de Nissan a Catalunya, una decisió que deixaria sense feina 25.000 famílies".

La direcció de  la multinacional ja ha comunicat als comitès d’empresa de Zona Franca, Montcada i Sant Andreu la intenció d’iniciar el procediment d’acomiadament col·lectiu en els propers dies, als efectes que es constitueixi la comissió negociadora. Davant d’aquest escenari, CCOO reclama al govern estatal que, de manera urgent, compleixi els compromisos adquirits i derogui l’article 51 de l’Estatut dels treballadors amb caràcter immediat per evitar que Nissan tingui pugui aprovar un expedient d’extincions sense necessitat que hi hagi una autorització prèvia de l’administració.
"Seguim insistint que el tancament seria un greu error i instem la direcció de Renault, per la seva responsabilitat en l’àmbit europeu en el marc de l’Aliança Nissan-Renault-Mitsubishi, a buscar una alternativa industrial per a les plantes de Nissan, que han demostrat sobradament la seva capacitat productiva i tenen una plantilla altament qualificada", ha assenyalat el sindicat.

Mentrestant, la vaga indefinida que duen a  terme els treballadors de Nissan a Montcada des del passat 4 de maig en defensa dels llocs de feina de la plantilla arriba ja a la jornada 53.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari