El govern dona compte de les últimes mesures preses en relació amb la pandèmia

El Ple també aprova destinar 10.000 euros al Pla de xoc i reactivació econòmica del teixit comercial

Com ja és habitual en cada sessió plenària des que va començar la crisi de la COVID-19, el govern va donar compte al Ple de juny de les últimes mesures adoptades en relació amb la pandèmia. Seguint les diferents fases del procés de desconfinament, s'han reobert al públic els parcs infantils i els de salut. També, equipaments com Montcada Aqua, la piscina d'estiu o les aules d'estudi i de consulta a la Biblioteca Elisenda. Amb atenció individual i cita prèvia, torna a haver activitat presencial a l’OMIC, l’Espai Cultural Kursaal, l’Hotel d’entitats de Can Sant Joan, el Centre Obert i el Centre Bon Dia de Càrites, entre d'altres.

D'altra banda, l’Auditori ha habilitat el servei de taquilla per a totes aquelles persones que van comprar entrades d’espectacles que van suspendre's o es van ajornar a causa de la COVID-19. Els diners es poden recuperar fins al 30 de juny. I al mes de juliol, arrenca el programa 'Cultura en marxa' que inclou projeccions de cinema cada divendres –canviant setmanalment d'ubicació– i actuacions musicals en directe els dissabtes, al parc de l'antiga cerveseria.

 

Acords econòmics

També en relació amb la pandèmia, el Ple va aprovar que no es liquidarà la taxa municipal per ocupació de la via pública a bars i restaurants des de l'inici de l'estat d'alarma i fins a final d'any, entenent la difícil situació econòmica del sector de la restauració. Segons va indicar el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC), aquesta decisió implicarà que l'Ajuntament deixarà d'ingressar aproximadament 50.000 euros.

Un al tre dels acords del plenari va ser destinar 10.000 euros del pressupost del 2020 al Pla de xoc i reactivació econòmica del teixit comercial. Aquest Pla preveu un total de 14 mesures, algunes de les quals ja s'han posat en marxa i d'altres encara estan pendents de desenvolupar.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari