Sindicats i empresa engeguen el compte enrere d’un mes de negociació de l’ERO del tancament

El comitè es neguen a signar el primer comunicat l’acta de la primera reunió

Protesta de Nissan davant la Delegació del Govern a Barcelona
CCOO Nisan
Aquest dimecres es compleixen 80 dies de l'inici de la vaga indefinida dels treballadors de la planta del Pla d'en Coll

La comissió que negociarà el tancament de les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada ha començat avui el compte enrere d’un mes. La decisió suposa el comiat massiu de prop de 3.000 treballadors directes i una afectació de més de 20.000 llocs de feina indirectes que depenen de l’activitat productiva a Barcelona.

L’únic canvi que ha reconegut la companyia aquest matí és la intenció de salvar el Centre Tècnic de la Zona Franca, on treballen al voltant de 300 persones –que només representa un 10% de la plantilla–, a més de mantenir el centre de recanvis d’El Prat, amb un centenar més d’empleats. Descomptant aquests treballadors, la xifra total d’acomiadaments se situa en les 2.600 persones.

L’assemblea de treballadors, convocada després de la reunió matinal, ha rebutjat signar la primera acta del procés de negociació. La propera trobada de la comissió serà el 6 de juliol. “La nostra resposta és contundent: Nissan no es tanca i exigim un futur per a la companyia a Barcelona. No pensem negociar compensacions econòmiques, ni res que no passi mantenir els nostres llocs de treball”, han reiterat fonts del comitè d’empresa central que denuncien “mala fe” per part de la companyia.

 

El Parlament emprendrà mesures contra la incompareixença de Nissan

L’anunci d’excloure el centre tècnic en el marc de la constitució de la comissió negociadora s’ha produït un dia després que la direcció de Nissan no assistís a la comissió parlamentària d’ahir. La cambra, amb la indignació de tots els grups polítics, estudia emprendre accions perquè algun responsable de la companyia comparegui de forma obligatòria i exigir responsabilitats “per un acte que pot incórrer en desobediència”, segons han denunciat els parlamentaris.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari