Els alcaldes qualifiquen d”infructuosa’ la primera reunió del Procicat metropolità

L’alcaldessa, Laura Campos, s’afegeix a un manifest conjunt en què es reclama a la Generalitat informació clara i coherència sobre les mesures a aplicar

Els 13 ajuntaments dels municipis que avui han participat en el Procicat metropolità convocat per la Generalitat, entre quals hi ha el de Montcada i Reixac, han fet un comunicat conjunt en què qualifiquen la reunió d'"infructuosa" i manifesten les consideracions següents:

– No s’ha rebut per part del govern de la Generalitat una explicació clara i coherent sobre com aplicar als municipis les diferents mesures aprovades i publicades avui. El Procicat metropolità no ha generat un espai sòlid i corresponsable de debat i codecisió, tal i com demanen els ens locals.

– Segueix sense estar garantit un sistema de detecció i seguiment de casos adequat.

– Els municipis continuen demanant una major clarificació en àmbits com el cultural, l'esportiu, el comercial i les platges. El govern s’ha compromès a fer un retorn d’aquestes punts demà mateix.

– Mentre això no succeeixi, els municipis aplicaran la normativa tal i com està redactada per l’autoritat competent, que és el govern de la Generalitat.

– Si l’autoritat competent considera adient fer qualsevol canvi per ajustar les mesures d’acord amb les peticions dels ajuntaments i dels sector afectats, els municipis han expressat el compromís de fer-ho.

El comunicat dels ajuntaments acaba manifestant que la lluita contra la pandèmia és la prioritat dels ens locals i reiteren l’oferiment de cooperar en el control i la gestió del contagi en el seu àmbit d'actuació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari