Montcada Aqua torna a tancar

Es tracta d’una mesura preventiva d’acord amb la resolució de la Generalitat per controlar la pandèmia de la Covid-19

Montcada Aqua havia obert les instal·lacions el passat 22 de juny després de tres mesos de confinament
IME

Quan encara no feia ni un mes que havia obert les seves portes després de tres mesos de confinament, Montcada Aqua ha tornat a tancar avui a primera hora de la tarda, de forma preventiva, d'acord amb l'última resolució de la Generalitat destinada a frenar la pandèmia del coronavirus als municipis de la primera corona metropolitana, els que comparteixen trama urbana amb Barcelona i entre els quals es troba Montcada i Reixac. L'equipament esportiu, gestionat per l’empresa Geafe, va reobrir el 22 de juny amb estrictes mesures de seguretat i aforament reduït. Malgrat tot, ara es torna a veure obligat a aturar la seva activitat perquè el tancament generalitzat de gimnasos és una de les decisions incloses a la resolució, juntament amb la prohibició d'actes culturals i l'obertura d'instal·lacions d'oci com els teatres o els cinemes. D'acord amb aquestes directrius, l'Ajuntament ha suspès provisionalment els entrenaments a equipaments municipals, inclòs el gimnàs de la zona centre, va cancel·lar espectacles culturals previstos el cap de setmana i ha reduït al 30% l’aforament a la piscina municipal d’estiu. Les biblioteques Elisenda de Montcada i Can Sant Joan i el Museu Municipal poden seguir oberts i es mantenen els casals d’estiu.

 

Excepcions

Els 12 ajuntaments metropolitans afectats per aquestes directrius han sol·licitat al Procicat que apliqui algunes excepcions a les noves restriccions entenen que perjudiquen els treballadors del sector i també afecten la ciutadania, ja que és una possibilitat inclosa a la mateixa resolució de mesures, sempre i quan els serveis o activitats sempre respectin les mesures de protecció individual i col·lectiva pertinent. En aquest sentit, l’Ajuntament ha sol·licitat l’autorització per seguir programant i organitzant el cinema i els concerts a la fresca previstos per a aquest mes de juliol –incloent-hi les dues activitats cancel·lades aquest cap de setmana, que es traslladarien al 24 i 30 de juliol. El consistori sosté que aquests esdeveniments s’han dut a terme fins ara seguint de manera escrupolosa les mesures de seguretat i d’higiene marcades per les autoritats sanitàries. L’alcadessa de Montcada i Reixac, Laura Campos considera “injust" que sectors com els de la cultura i l’esportiu siguin castigats amb la suspensió de les seves activitats "quan des del primer moment han adoptat mesures extremes per complir escrupolosament amb les recomanacions de les autoritats sanitàries”, ha manifestat l'edil.  Campos ha tornat a reclamar a la Generalitat de Catalunya informació clara i coherent sobre les mesures que s’han d’aplicar als municipis i demana que les autoritzacions sol·licitades per l’Ajuntament siguin acceptades.

D’altra banda, també s'ha demanat poder reobrir el complex Montcada Aqua per oferir la possibilitat de fer esport d’una manera controlada, amb una limitació d’aforament del 30%, cita prèvia per accedir i fer ús de la instal·lació i incrementant encara més les mesures de prevenció individuals i col.lectives. Finalment, el consistori demana que els Cinemes Montcada, situats al Centre Comercial El Punt, puguin obrir les seves set sales amb el 50% de l’aforament i, igualment, amb l’aplicació de mesures extremes de seguretat, neteja i desinfecció de les instal·lacions.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari