Petició per participar en la gestió dels fons provinents del Pla de Recuperació per a Europa

Aprovada una moció presentada pel PSC que reclama la dotació de més recursos als ens locals

"Els ens locals són els més propers a la ciutadania, els que millor coneixen les necessitats de la població i el que menys recursos tenen". Sota aquesta premisa, el portaveu del PSC, Andreu Iruela, va defensar la moció presentada pel seu grup en la línia de reclamar la participació dels ajuntaments en la gestió dels fons provinents del Pla de Recuperació per a Europa, 758.000 milions d'euros en total. El document, que va ser aprovat per tots els grups, insta la Generalitat a fer front comú amb l'Estat per evitar que les polítiques econòmiques que s'apliquin a partir d'ara estiguin basades en l'austeritat. També reclama que es pacti amb les administracions supramunicipals que els consistoris rebin el finançament adequat per assolir la reconstrucció social i econòmica del territori i a la Generalitat, que mantingui el seu compromís de mantenir la quantitat de recursos equivalent als del fons FEDER per a la investigació, universitats i corporacions locals.

L'alcaldessa, Laura Campos (ECP) va celebrar el globus d’oxígen que representa el Pla de Recuperació europeu i el fet que tots els països hagin acceptat endeutar-se conjuntament. "Per primera vegada, Europa reacciona de forma coordinada i solidària i no aposta per l'austeritat sinó per un pla d’estímul basat en l'ecologia, la investigació i la modernitat i que ha de permetre repartir la riquesa amb justícia social", va dir. Iruela també va destacar el pas que ha donat l'UE "cap a una fiscalitat comú, en què els països del nord i del sud estiguem en les mateixes condicions d’igualtat".

El regidor d'ERC Gerard Garrido va posar l'accent en què el Pla "tot i ser bo és insuficient, ja que inicialment es parlava de mobilitzar dos bilions d'euros". Mentre que Esther del Pino (Cs) va expressar la seva confiança que el fons "no es facin servir de formar arbitrària i partidista i vagin a les empreses, als autònoms i a les famílies que ho necessiten".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari