El Govern espanyol demana a Nissan que ajorni el tancament de les plantes fins al desembre de 2021

L’objectiu és disposar de més temps per buscar nous projectes industrials que permetin mantenir l’activitat i l’ocupació

Darrera manifestació feta a Montcada pels treballadors de Nissan
Pilar Abián

El  Govern de l’estat espanyol ha demanat a Nissan que ajorni almenys fins al desembre de 2021 el tancament de les fàbriques de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca  amb l’objectiu de donar més temps per buscar nous projectes industrials que permetin mantenir l’activitat i l’ocupació en aquestes plantes. La direcció de la companyia nipona condiciona aquest canvi de dates a la consecució d'un acord global i la represa de la producció de les plantes l’última setmana d’agost. Aquest dissabte es compleixen exactament 90 dies des de l'inici de la vaga en protesta contra l'ERE.

Aquesta és una de les qüestions plantejades a la reunió que van mantenir ahir de forma telemàtica la dirección de Nissan i el comité d’empresa amb responsables del Ministeri d’Indústria i de la conselleria d’Empresa de la Generalitat per abordar el tancmaent dels centres centres de l’automobilística a Barcelona, previst inicialment per al desembre d’aquest any. 

D'altra banda, la direcció i els sindicats han reprès aquest matí les reunions per intentar assolir un acord sobre el tancament de les fàbriques. Els representants sindicals insisteixen que no negociaran res fins que l’empresa no retiri l’ERE que afecta 2.525 empleats. El període de consultes finalitzava ahir, però ambdues parts han acordat prolongar-lo uns dies més per intentar apropar posicions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari