L’AV de Can Sant Joan acusa la Direcció General de Qualitat Ambiental de ‘deixadesa en les seves funcions’

En una carta, el departament de la Generalitat reconeix que no disposa de personal suficient per fer inspeccions urgents en cas d’episodis de contaminació

L'AV de Can Sant Joan ha manifestat la seva estupefacció en rebre una carta de la Direcció Generalitat de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, en què insta l'entitat a informar l'Ajuntament sobre qualsevol episodi d'emissions que detecti a la planta de LafargeHolcim per tal que aquest pugui enviar un agent de l'autoritat per aixecar acta dels fets. En el mateix escrit, aquest departament de la Generalitat reconeix que té recursos limitats i que no disposa de personal suficient per fer aquest tipus d'inspeccions "imminents i urgents".

L'AV entèn que la Generalitat, administració competent en matèria de contaminació atmosfèrica, està fent deixadesa de les seves funcions i delegant part de la seva responsabilitat en l'Ajuntament. "Això és degut a la falta d'una conselleria específica de medi ambient i a la manca de personal i temps per instruir i sancionar les activitats que excedeixen la contaminació habitual", afirma l'entitat en el seu escrit de resposta, en què considera especialment greu que cap tècnic autonòmic visités la cimentera per verificar els efectes del darrer capítol d'emissions de pols, registrat el 8 de juny. "Els fets van ser greus, amb el perill de causar accidents a la C17 per la falta de visibilitat dels conductors i l'afectació en la salut del veïnat", afirma a la carta, on anuncia possibles accions legals contra la Generalitat per "deixadesa en les seves funcions".

L'AV recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va sentenciar que l’Autorització Ambiental Integrada atorgada per la Generalitat a LafargeHolcim l’any 2015 és nul·la, ja que es va basar en un estudi d’impacte ambiental desfasat, fet al 2008. Pel mateix motiu, també va revocar la renovació de l’esmentada autorització, feta al 2017.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari