El passeig del Colesterol, punt d’atracció veïnal

Centenars de persones utilitzen diàriament aquest espai públic, que arriba fins a la desembocadura del riu, a Sant Adrià del Besòs

Adelina Hernández, de 77 anys, fent exercici al parc de salut del tram de Montcada
Laura Grau
Helen Sierra, de La Sagrera, és aficionada al ciclisme i li encanta recòrrer el tram des de casa seva fins a Montcada i tornar
Toni Gutiérrez, de Santa Coloma de Gramenet, fa estiraments en acabar el seu recorregut
Aquest veí de Can Sant Joan surt cada dia a caminar pel passeig del Colesterol

El tram montcadenc del Parc Fluvial del Besòs, conegut popularment com el Passeig del Colesterol, és un dels espais més freqüentats per esportistes aficionats i ocasionals durant l’estiu, especialment a primera hora del matí i al final del dia, quan les temperatures ja no són tan extremes. La convivència entre vianants i ciclistes es fa complicada en un espai que s’ha quedat petit per la gran quantitat de gent que l’utilitza i els seus diferents usos, que caldria regular millor, en opinió de les persones consultades.

El perfil majoritari és el de persones grans, que aprofiten les hores de menys calor per fer una mica d’exercici. Alguns, com l’Adelina Hernández, de 77 anys, venen des de Santa Coloma i fan parada al parc de gimnàstica que hi ha a l’alçada del pont de La Roca. “Faig aquest recorregut cada dia per mantenir-me en forma”, explica l’Adelina, qui aprofita per reclamar més manteniment dels aparells, alguns dels quals estan rovellats i en mal estat. Un altre tema polèmic al tram de Montcada és la convivència dels vianants amb els ciclistes, alguns dels quals circulen a massa velocitat, posant en risc la seguretat dels corredors i caminants. “Crec que aquest espai hauria d’estar reservat per als vianants”, opina aquesta jubilada.

Toni Gutiérrez, també veí de Santa Coloma, va descobrir aquest passeig quan va començar el desconfinament i des d’aleshores el fa vàries vegades a la setmana en companyia de la seva dona. “És un tram segur i senzill de fer, que no requereix grans esforços”, assenyala aquest colomenc, de 77 anys d’edat, mentre fa exercicis d’estiraments en acabar el recorregut.

També són molts els veïns de Montcada que utilitzen el passeig del Colesterol diàriament. És el cas de José González, de 72 anys, que surt matí i tarda per fer el recorregut entre el seu barri, Can Sant Joan, i el centre. “Porto molts anys fent aquest passeig a pas ràpid perquè m’ajuda a sentir-me millor física i mentalment”, remarca González, qui es queixa que al tram de Montcada no hi ha cap lavabo i pocs bancs per seure. Tampoc li agrada la velocitat amb què circulen alguns ciclistes, creant situacions d’inseguretat, especialment els caps de setmana, quan la seva xifra augmenta.

Però no només la gent gran aprofita el passeig del Colesterol, també ho fan molts joves com Helen Sierra, de 29 anys i veïna de La Sagrera, que recorre una mitjana diària de 13 km, mínim quatre vegades a la setmana. “Per a mi és molt important començar el dia fent esport”, explica Sierra, qui va descobrir casualment aquest recorregut pel que sent especial predilecció. “Mentre circules tens natura a banda i banda i t’oblides que estàs a la ciutat”, assegura.

Seccions:

Deixa un comentari