L’Ajuntament insta la Generalitat a destinar els recursos suficients per fer els controls a la cimentera

La Direcció General de Qualitat Ambiental ha comunicat a l’AV que avisi el consistori quan detecti un episodi d’emissions

L'Ajuntament i l'AV de Can Sant Joan demanen que es destinin els recursos necessaris per fer controls a LafargeHolcim
LV

L’Ajuntament de Montcada i Reixac considera que la Generalitat ha actuat amb deixadesa arran la resposta que recentment la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha donat a l’AV de Can Sant Joan respecte els controls d’emissions a LafargeHolcim, cimentera ubicada al barri montcadenc. A l’escrit, el departament de la Generalitat insta l’entitat a informar l’Ajuntament sobre qualsevol episodi d’emissions que detecti a la planta, per tal que el consistori hi enviï un agent de l’autoritat per aixecar acta dels fets. ‘És la Generalitat qui té la competència en matèria de control ambiental i no és de rebut pretendre traspassar-la a l’Ajuntament’, ha manifestat l’alcaldessa, Laura Campos.

A la carta rebuda per l’AV, la Generalitat afirma que els recursos de què disposa per fer els controls urgents són limitats. ‘Ens preocupa molt que no s’estiguin destinant els suficients recursos per efectuar els controls a la cimentera amb garanties’, ha indicat l’alcaldessa. El darrer episodi greu d’emissions de pols es va registrar el 8 de juny passat i cap tècnic del Departament de Qualitat Ambiental va visitar Montcada i Reixac per analitzar-ne els efectes. Arran la resposta a l’AV, l’Ajuntament adreçarà una carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per exigir que es destinin els recursos necessaris per controlar les emissions de la cimentera i per analitzar els efectes dels incidents greus.

D’altra banda, a la carta enviada a l’AV, Qualitat Ambiental explica que els materials audiovisuals de denúncia publicats a xarxes socials o enviats directament a la Generalitat sobre les emissions de Lafarge no són una prova fefaent per no anar acompanyats de cap acta o informe oficial. 'La Direcció de Qualitat Ambiental està mostrant manca de sensibilitat envers la població, que reclama un màxim control de la cimentera i per això es mobilitza i publica sovint fotos i vídeos quan detecta emissions’, ha explicat el regidor de Control d’Activitats i Qualitat Ambiental, José Domínguez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari