La plantilla d’Acciona fa una nova acció de protesta aquest dijous

Els treballadors de la secció logística contractada per Nissan volen la retirada de l’Expedient de Regulació d’Ocupació d’extinció i que no hi hagi acomiadaments fins al tancament de les plantes de la multinacional nipona a Barcelona, previst oficialment per a finals del 2021

Imatge de la primera acció de protesta feta aquest dilluns davant la nau de Nissan a la Zona Franca
La plantilla de la divisió logística d'Acciona Facility Services, proveïdora de Nissan i formada per 500 treballadors, es tornarà a mobilitzar aquest dijous en defensa dels seus llocs de feina després que l'empresa hagi anunciat per sorpresa un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció vinculat al tancament de les plantes catalanes de la multinacional japonesa. La protesta començarà a les 9h, a l'entrada de la factoria nipona, a la Zona Franca, amb afectació al trànsit pel carrer 3. La intenció inicial era tallar ronda del litoral però el Departament d'Interior no ho ha autoritzat a causa de les últimes restriccions imposades per frenar la pandèmia del coronavirus.
Dimarts, 1 de setembre, es farà una nova concentració a la plaça de Sant Jaume (18h) per reclamar a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona la seva implicació en la resolució del conflicte, tal com es va fer en el cas de Nissan.
 
Negociacions
La primera reunió de negociació entre Acciona i els sindicats es va tancar dilluns sense cap acord. La plantilla reclama la retirada de l'ERO, entenent que no està justificat, el compromís de zero acomiadaments fins al desembre 2021 –data en què els iniciarà Nissan– i amb uns termes molt similars als que han arribat els treballadors de la multinacional automobilística amb la seva empresa, així com la inclusió dels empleats d'Acciona en la taula de reindustrialització. La propera reunió s'ha fixat per al 2 de setembre.
El conflicte a Acciona ha fet retardar els plans de Nissan, que tenia previst reiniciar la producció a la Zona Franca a partir d'aquesta setmana. Les últimes informacions apunten que l'activitat a la planta no es reprendrà fins a principi de setembre i que, a curt termini, es passarà de dues línies de producció a només una. Els sindicats de Nissan han traslladat el seu suport als companys d'Acciona i s'han compromès a ajudar-los amb consultes jurídiques al respecte de la situació.
 
 
Afectats a l'ombra
El tancament de Nissan a Barcelona afecta de retruc altres empreses proveïdores a més d'Acciona, com ara Gestamp; Calsonic –encarregada dels tubs d'escapament i el frontal; Tachi-S, dedicada a acoblar estructures de seients; Magna, també centrada en les butaques; Howa Tramico dedicada als revestiments i els sostres dels cotxes, i MMM, centrada en els tubs d'escapament i els frens, entre d'altres. Es calcula que el nombre total d'afectats podria superar les 15.000 persones.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari