Els dos CAP de Montcada i Reixac incorporen quatre gestors Covid-19

La seva feina consisteix a fer el seguiment dels casos sospitosos i els seus contactes amb l’objectiu de trencar la cadena de contagis

La feina dels gestors Covid és fer el seguiment dels casos sospitosos per trencar la transmissió del virus
ICS

Els dos CAP de Montcada i Reixac han incorporat quatre gestors Covid per fer el seguiment de casos sospitosos i els seus contactes amb l’objectiu de trencar la cadena de contagis. La iniciativa permet fer el seguiment en el mateix moment de la sospita diagnòstica, en la proximitat del domicili i dins l’equip d’atenció primària de referència del pacient.

La figura del gestor Covid és clau per contenir i identificar els brots de la infecció. És qui contacta amb una persona sospitosa d'estar infectada per COVID-19 a qui un professional sanitari prescriu o fa una prova PCR. La seva tasca consisteix a informar-la sobre el procediment que s’ha de seguir, iniciar el procés d’identificació de contactes i conscienciar de la seva importància, resoldre dubtes i oferir recursos de suport. Els gestors Covid han rebut una formació específica sobre l’aplicació de gestió dels casos Covid, sobre l’equip de protecció individual, el rentat de mans, la confidencialitat en el tractament de les dades, a més de les eines digitals pròpies de l’Institut Català de la Salut.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari