Els treballadors d’Acciona no renuncien a fer vaga

La direcció de l’empresa els ha demanat que suspenguin la convocatòria, petició que ha estat rebutjada mentre es mantingui l’ERO d’extinció

Imatge de la concentració de treballadors d'Acciona feta aquesta matinada a la Zona Franca
Misael Couseiro

Els treballadors de la divisió logística d'Acciona Facility Services, subcontractada per Nissan, s'han negat aquest migdia a retirar la convocatòria de vaga, tal i com els ha demanat la direcció de l'empresa en una reunió que ha convocat la firma amb participació de mediació de Treball i que ha durat poc més de 20 minuts. La plantilla, formada per prop de 500 persones, només està disposada a negociar si es retira l'ERO d'extinció i el garanteix el seu futur, peticions que no ha estat recollides. 

Ara per ara, els treballadors es troben en situació de permís retribuït i a poc més de 15 dies que s'acabi de tramitar un expedient de regulació que els sindicats consideren "injustificat" tenint en compte que Nissan s'ha compromès a mantenir la producció i a no fer cap acomiadament fins al desembre del 2021. 

Aquest dimarts ambdues parts es trobaran a l'Inspecció de Treball. Mentrestant, els treballadors mantenen les mobilitzacions en defensa dels seus llocs de feina, en perill pel tancament de les plantes de Nissan a Barcelona, una de les quals es troba a Montcada i Reixac. Al matí, a primera hora, s'han concentrat a la Zona Franca, davant la planta de Nissan, demà ho faran davant la Inspecció de Treball i dijous, a les oficines d'Acciona.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari