El CAP Montcada realitza ecografies pulmonars per millorar el diàgnostic i seguiment de la Covid-19

El servei va entrar en funcionament a final d’agost. L’aparell és una cessió de l’Ajuntament en el marc dels pressupostos participatius del 2018-2019

L'ecògraf pulmonar permet augmentar la capacitat resolutiva de l’atenció primària i evitar el desplaçament de les persones usuàries
ICS

El CAP Montcada ha millorat el diagnòstic i seguiment de la Covid-19 amb el nou servei d’ecografies pulmonars, que es va posar en marxa a final del mes d’agost. Aquest servei permet augmentar la capacitat resolutiva de l’atenció primària i evitar el desplaçament de les persones usuàries a d’altres centres fora del municipi.

El personal mèdic indica la seva utilització en pacients amb simptomatologia respiratòria sospitosa de la infecció del virus acompanyada de febre persistent. Es tracta d’una tècnica amb una sensibilitat i especificitat superior a la radiografia de tòrax per detectar complicacions pulmonars causades per la Covid-19, fins i tot en fases inicials de la malaltia, quan les decisions són fonamentals en l’evolució de la infecció. A més, minimitza l'exposició a la radiació de les radiografies, un fet especialment important en població pediàtrica, on també es pot aplicar l'ecografia pulmonar.

L’ecògraf és una cessió de l’Ajuntament de Montcada en el marc dels pressupostos participatius del 2018-2019. L’aparell, que ha costat poc més de 13.500 euros, va ser una proposta de la Taula de la Salut de Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari