L’inici de curs se salda amb dos grups confinats de batxillerat

El primer cas es va registrar dimarts a una aula de 2n de l’INS Montserrat Miró i divendres n’hi va haver el segon a una classe de 1r de La Salle

El primer cas de Covid-19 del nou curs a un centre educatiu del municipi ha tingut lloc a l'INS Montserrat Miró
Montcada Comunicació

Montcada i Reixac ha tancat la primera setmana d'escola després de sis mesos sense classes presencials per la Covid-19 amb dues aules de batxillerat confinades perquè s'han registrat casos positius entre l'alumnat. El primer es va registrar aquest dimarts a un grup de 2n de batxillerat de l’Institut Montserrat Miró i el segon es va detectar aquest divendres a una classe de 1r de La Salle. En tots dos casos, els estudiants han de fer una quarantena de 14 dies i seguir les classes de manera telemàtica. Els protocols es van activar immediament per part dels centres i del Departament de Salut de la Generalitat. Una unitat mòbil del CAP Montcada ja es va desplaçar dijous al matí al Miró per fer les proves PCR a tots els estudiants i el professor que van estar en contacte amb la persona afectada, i en els propers dies també es traslladarà al centre concertat per fer el test a les persones que hagin estat en contacte amb el positiu. Tot i que el resultat sigui negatiu, hauran de fer la quarantena perquè el període d’incubació de la malaltia és de dues setmanes.

Primer cas

La direcció i l’Ajuntament han valorat positivament l’eficàcia dels protocols i la ràpida resposta donada des del Departament de Salut i l’Atenció Primària. Les mesures de parcel·lació dels grups ens han permès determinar la traçabilitat molt ràpidament”, ha manifestat la cap d’estudis de l’INS Montserrat Miró, Gemma Hidalgo. El pla de reobertura del centre ja tenia previst haver d’afrontar situacions com aquesta al llarg de curs. “Tenim preparat el dispositiu per fer les classes en línia. Ens hem d’habituar a aquesta nova normalitat i saber adaptar-nos al que vagi sorgint. Ara per ara, però, el més important és que les persones afectades evolucionin favorablement”, ha comentat Hidalgo.

El centre i el CAP es van posar en contacte ahir a la tarda amb les famílies de tots els alumnes de la classe afectada per informar de la situació i els protocols sanitaris. La veritat és que la resposta ha estat molt ràpida i això s’agraeix perquè dona tranquil·litat. Ens han trucat el tutor i el gestor Covid-19 per explicar-nos quines mesures hem de prendre i el seguiment que faran de l’evolució dels nostres fills i filles durant tota la quarantena”, ha comentat la mare d’un dels estudiants de l’aula afectada.

Des de l’Ajuntament també s’ha valorat positivament la gestió dels dos primers casos de Covid-19 a centres del municipi. “Ens hem d’acostumar a conviure amb aquestes situacions i posar tots de la nostra part per minimitzar les seves conseqüències”, ha comentat la regidora d’Educació, Jessica Segovia (ECP).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari