ERC defensa la necessitat de ‘reconstruir la unitat estratègica’ per fer la República Catalana

La secció local ha organitzat aquest dissabte un acte al parc Antiga Cerveseria

Sánchez i Picornell han respost a les preguntes de la periodista Sol Bilbao sobre el llibre 'Tornarem a vèncer
Sílvia Alquézar
El senador Bernat Picornell i el regidor d'ERC Jordi Sánchez durant l'acte que ha organitzat la secció local al parc de l'Antiga Cerveseria

ERC ha presentat aquest dissabte el full de ruta del seu projecte polític per construir la República Catalana en el marc de la presentació del llibre ‘Tornarem a vèncer (I com ho farem)’, escrit per Oriol Jonqueras i Marta Rovira, des de la presó de Lledoners i l’exili a Ginebra, respectivament. L’acte, organitzat per la secció local, s’ha fet al parc de l'Antiga Cerveseria amb un format entrevista conduït per la periodista Sol Bilbao en què han intervingut el senador republicà Bernat Picornell i el portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Sánchez.

«Aquest llibre és una declaració d’intencions clara i transparent dels plantejaments d’ERC després de l’1 d’octubre», ha manifestat Picornell, qui ha remarcat que «un cop superat el dolor i l’angoixa que ens ha provocat la repressió, hem de reconstruir la unitat estratègica». El polític republicà ha parlat de la necessitat de seguir ampliant la base de l’independentisme amb nous simpatitzants desencantats d’altres partits com el PSC. «L’Oriol diu que la República la guanyarem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona». Durant l’entrevista, també han sorgit altres temes com el paper de l’economia i de les relacions amb l’exterior. «Mai hem de baixar la bandera del diàleg, però no renunciarem a la unilateralitat si l’Estat no vol parlar», ha dit el senador, tot destacant que «la comunitat internacional ha d’entendre que el nostre objectiu és arribar a un acord amb l’Estat com el que ha tingut lloc a d’altres països».

Per la seva banda, Sánchez ha posat de relleu la importància de gestionar el mentrestant fins aconseguir la República catalana. «Ser més forts i aconseguir més suports es fa treballant en els territoris on costa més, com l’Àrea Metropolitana, i assumint responsabilitats de govern i lluites compartides com la comdemna als atacs a la mesquita de Montcada i Reixac», ha expressat el líder local d’ERC. L’acte ha finalitzat amb unes paraules enregistrades d’Oriol Jonqueras sobre el seu llibre i algunes de les propostes que es recullen.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari