La plantilla d’Acciona acampa a la plaça Catalunya per protestar contra l’ERO

Els treballadors tenen previst ser-hi fins al 23 de setembre, data en què finalitza el període de consultes de l’expedient de tancament que afecta 500 persones

Treballadores d'Acciona davant del campament que han muntat aquest dissabte a la plaça Catalunya de Barcelona
Miguel Couceiro

Els treballadors d’Acciona, un dels proveïdors de personal extern de Nissan, han acampat a la plaça de Catalunya de Barcelona aquest dissabte i tenen previst ser-hi fins al 23 de setembre, data en què finalitza el període de consultes sobre l’ERO de tancament que ha presentat la direcció, que afecta a 500 persones.

Tot i la mediació del Departament de Treball, no hi ha acord entre les parts. El comité d’empresa critica la poca transparència i la mala fe” de la direcció, que ha rescindit el contracte amb Nissan –malgrat que la multinacional mantindrà la producció fins al desembre de 2021– i reclama la retirada de l'ERO, que considera injustificat”. El comitè d’empresa exigeix que es recondeueixi la situació entre Nissan i Acciona per poder optar als llocs de treball, que es retiri l’ERO i s’obri una taula de negociació en la línia dels acords a la multinacional japonesa. Els sindicats, que temen una possible judicialització del procés, mantindran amb el calendari de mobilitzacions iniciades a final d’agost. La pròxima reunió amb la direcció tindrà lloc el dia 22, a les 9.30h. En un comunicat, la part sindical assegura que «si d’aquí a dimecres no hi ha acord iniciarem una guerra social contra Acciona, Nissan i les administracions».

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari