Nou programa ‘Projectes Singulars’

S’adreça a joves d’entre 16 i 29 anys que es trobin a l’atur o no estudiïn cap formació reglada

El programa 'Projectes singulars', proposa formació en diferents àmbits adreçada a joves
Premsa/Ajuntament

Fins al proper 15 d'octubre es podrà fer la inscripció al programa de millora de l'ocupació juvenil 'Projectes Singulars', que inclou formació teòrica i pràctica, així com  actuacions d'orientació i inserció laboral. La convocatòria és una iniciativa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb el cofinançament del Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, liderat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i executat a Montcada i Reixac per part del departament de Promoció Econòmica i Ocupació. Va dirigida a persones joves d'entre 16 i 29 anys que estiguin inscrites com a demandants d’ocupació o de millora de feina al (SOC) i al Registre Nacional de Garantia Juvenil.

El projecte presenta un programa d'11 mesos d'acompanyament on s’oferiran de mitjana 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en sectors com la robòtica, l'alimentació, l'economia circular, la indústria 4.0, la logística o el tèxtil. Aquest any també s'inclouen algunes novetats en l'àmbit de l’orientació, amb sessions de 'coaching' amb cavalls i 'coaching' musical (basket beat). La previsió –sempre que la situació sanitària ho permeti– és començar les classes en grup a partir de novembre i iniciar la formació a finals d'any. Davant de possibles contratemps que pugui presentar l'evolució de la COVID-19, Projectes Singulars contempla la possibilitat de continuar el seu programa de formació en línia.

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Jaume Teixidó (ERC), considera que aquest projecte és clau pel futur ocupacional del jovent. "Des de l'Ajuntament estem compromesos amb donar suport a l'accés al món laboral dels col·lectius que ho tenen més complicat. En aquest sentit, cal revisar els plans d'estudi perquè la transició escola-treball sigui més planera i alhora revisar que els cursos que s'ofereixen s'ajustin a les demandes actuals del mercat", ha declarat. Teixidó també ha assenyalat que pròximament s'incorporaran dues persones al Servei de Promoció Econòmica i Ocupació per "contactar amb les empreses i avaluar les necessitats i enfocaments empresarials".

Els interessats a participar al programa Projectes Singulars han de posar-se en contacte amb el departament de Promoció Econòmica i Ocupació i demanar cita prèvia a través d'un correu electrònic ([email protected]) o trucant al telèfon 670 674 115.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari