‘L’avantatge de ser un equip nou és que parlem sense condicionants anteriors’

La portaveu de Ciutadans espera poder reemprendre els projectes de ciutat propis que han quedat aparcats per la pandèmia

Ana Pellicer, a la seu de Ciutadans
Lluís Maldonado
Ana Pellicer és la portaveu de Ciutadans, el segon grup de l’oposició amb tres regidors al Ple de l’Ajuntament. La formació presenta un equip renovat, després del convuls final de l’anterior mandat en què van dimitir els tres edils que tenia. 
 
Quina és la valoració que fa del primer any de mandat? 
És un primer any de constant aprenentatge, no només perquè siguem regidors nous, sinó també perquè hem hagut de fer front als greuges de la Covid-19 i les seves conseqüències sobre la ciutadania. La pandèmia ha canviat la vida de les persones, tant a nivell social com econòmic, i tan sols estem a l’inici.
 
Cap dels regidors de Cs té experièn­cia prèvia com a càrrec públic (Romero només va estar un mes al mandat anterior). Això és un problema? 
Angelina del Pino i jo mateixa portàvem temps treballant a l’executiva durant l’anterior mandat i estàvem familiaritzades amb la vida política i el debat plenari. Juan Romero suma l’experiència de la seva germana i exregidora de C’s, Carmen Romero. L’aventatge de ser nous és que ara podem donar veu a les problemàtiques que et traslladen els veïns, sense condicionants d’etapes anteriors.
 
Ara estan veient com funciona l’Ajuntament des de dins. Canvia molt la visió de l’administració?
Sí que canvia. Veus on són els problemes de la ciutadania i els obstacles per resoldre’ls. Des de fora, la visió que és té de l’administració és força negativa. Des de dins, podem veure i conèixer de primera mà quin és el motiu perquè un tràmit s’hagi aturat i, en ocasions, t’adones que la lentitud està justificada.
 
Quin és el seu objectiu com a grup de l’oposició? 
Fiscalitzar les accions de l’equip de govern. Aconseguir que s’aprovin polítiques en sintonia als temps que vivim i que els interessos siguin més generals, no només per a alguns. Com més polítiques afavoreixin la majoria de la ciutadania, més beneficioses seran per al municipi.
 
Aquest mandat està sent molt diferent a l’anterior. D’entrada, el nombre de grups municipals s’ha reduït a la meitat així com el debat polític. Creu que això és positiu o negatiu? 
Ni una cosa ni l’altra. S’ha de respectar el que ha decidit la ciutadania. Potser, amb un nombre més gran de grups al Ple hi hauria més debat, però això tampoc no garanteix que les polítiques siguin més efectives ni que s’aconsegueixen acords d’interès general. Actualment som quatre grups, la majoria d’esquerres. Ciutadans és un partit de centre, moderat i reformista que defensa la igualtat de tota la ciutadania. 
 
El govern està en majoria, no necessita el suport de cap grup de l’oposició. Tot i així, s’estan aprovant molt punts per consens. Això vol dir que estan d’acord amb la seva gestió?
La situació d’excepcionalitat que vivim no podem permetre la confrontació. Hem de mirar per buscar solucions i arribar a acords en benefici de l’interès general. Tots els grups municipals tenim diferents punts de vista, però en situacions tan complicades, hem decidit anar tots a una. L’equip de govern ens facilita informació de primera mà i podem ser partíceps de les mesures que s’estan aplicant per donar solucions a aquesta situació tan complicada. No és moment de mirar per interessos partidistes, hem d’apostar per l’entesa i la proposta de mesures. La ciutadania no entendria que fos d’una altra manera. La Covid-19 és l’enemic comú i com a tal, s’hi ha de fer front.
 
Cs ha presentat diferents mocions en els darrers mesos. Sobre les que han prosperat, de quina o quines n’estan més satisfets?
De la regulació de l’ús de la pirotècnia i de la salut de la ciutadania al·lèrgica al pol·len, que es van aprovar per majoria. La pirotècnia afecta molts col·lectius del municipi, des de les persones amb trastorn d’espectre autista, a bebès i gent gran, sense oblidar els animals. Els al·lèrgics al pol·len són un colectiu cada vegada més nombrós. Cal intentar substituir els arbres existents per d’altres espècies menys invasives i danyines.
 
Quina relació mantenen amb la resta de grups?
Normal i cordial. Sabem treballar des del respecte.
 
En la recta final de l’anterior mandat, Cs va viure una crisi interna que es va traduir en tres dimissions. Quin és el clima intern del partit a Montcada un any després?
Bo. Som un equip nou i renovat i es va notant més l’experiència i el dinamisme en el treball que fem. La pandèmia ha paralitzat alguns dels nostres projectes, que esperem reemprendre aviat.
 
A l’anterior mandat el partit va crèixer, tenia presència als mitjans i es presentava com a opció d’arribar a l’Alcaldia. Aspira a recuperar aquella embranzida?
Continuem tenint pes polític i aspirem a anar a més. Treballem dur, des de la primera línia, per tornar a il·lusionar. En els moments difícils s’ha demostrat el nostre compromís i responsabilitat amb la ciutat.
Seccions:

Deixa un comentari