Segon dia de vaga de facultatius als centres d’atenció primària

Les urgències estan garantides al 100% i s’han establert serveis mínims del 25% fins dimecres i del 33%, dijous i divendres

Cua d'usuaris a la porta del CAP Montcada en la primera jornada de vaga convocada pel Sindicat de Metges
Pilar Abián

El sindicat Metges de Catalunya convoca des d’avui i fins divendres una vaga per reclamar més recursos econòmics i humans als CAP i una millora de les condicions laborals de la plantilla. Segons l’organització, l’objectiu de l’aturada és salvar i evitar el desmantellament del primer nivell assistencial. Metges de Catalunya acusa directament els gestors de l’ICS i al Departament de Salut com a responsables directes de la situació.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decretat els serveis mínims per a la vaga, de manera que les urgències d'atenció primària funcionen al 100% durant els quatre dies de vaga, mentre que la plantilla ordinària de facultatius del primer nivell assistencial serà del 25% en les dues primeres jornades i del 33% en els dos dies d'atur restants, per a totes les especialitats.

De moment, ni l'ICS ni el Sindicat de Metges han informat sobre la incidència que està tenint la vaga als centres d'assistència primària del municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari