Salut fa un cribratge massiu a l’INS La Ferreria per detectar casos asimptomàtics

Quatre brots detectats a Montcada disparen l’índex de rebrot

Control de la temperatura a l'entrada de l'INS La Ferreria en el primer dia de curs
Laura Grau

El Departament de Salut durà a terme avui proves PCR  als 1.500 alumnes i a l’equip docent de l’institut La Ferreria amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics i estudiar els seus contactes estrets per tal de tallar cadenes de transmissió del virus. Els pares dels estudiants menors de 16 anys hauran de signar l'autorització corresponent per autoritzar la prova. L’elecció d’aquest centre s’ha fet seguint una sèrie d’indicadors epidemiològics poblacionals que les conselleries d’Educació i Salut estableixen de manera conjunta i després que s’hagin detectat diversos casos positius a les aules. Salut no descarta actuacions similars properament en altres centres educatius del municipi.

El Departament de Salut va detectar la setmana passada quatre brots de la Covid-19 a Montcada i Reixac que van fer créixer l’índex de risc de rebrot al municipi. Un cop localitzats, la Generalitat va activar el protocol de proves PCR i va actuar per frenar la propagació del virus.

Dos dels focus van tenir lloc a residències de gent gran del municipi causats, en ambdós casos, per un treballador que va donar positiu, motiu pel qual es van realitzar les pertinents PCR tant als residents com a la resta de personal. Els altres dos brots es van detectar en dues empreses on també s’estan fent les proves als membres afectats i als seus contactes directes.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari