‘Demano a la ciutadania molta precaució i responsabilitat per frenar l’avenç de la segona onada’

L’alcaldessa, Laura Campos, recorda que cal estar alerta per evitar un escenari de transmissió comunitària del virus

Després d’una pujada significativa del risc de rebrot de contagi de la Covid-19 respecte a la setmana anterior –on l’índex de Montcada i Reixac se situava en 373,47 punts–, actualment el municipi presenta la xifra de 489,14 punts. Això representa un augment del 30,97%, mentre que a Catalunya l’increment ha estat del 44,15%. Amb tot, l’indicador de RT a Montcada i Reixac, que mostra la taxa de transmissió per contagiat, ha baixat de l’1,91 a l’1,77, alhora que a tot el territori català s’ha registrat un creixement de l’1,18 a l’1,33.

Davant aquesta situació, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP) ha assegurat que l’equip de govern està seguint amb molta atenció l’evolució de la pandèmia al municipi. “Fins a la setmana passada la situació a Montcada i Reixac era relativament positiva, però els brots detectats a dues residències de gent gran i a dues empreses han disparat els casos. Per sort, s’han detectat i s’està actuant per evitar un escenari de transmissió comunitària.”, ha advertit. Pel que fa a les PCR massives que es duran a terme a l’institut La Ferreria, Campos ha assenyalat que “l’actuació és positiva per obtenir informació epidemiològica però també hem exigit a Salut que actuï amb la màxima celeritat en la realització de les proves que encara estant pendents de fer-se a diversos grups escolars d’altres centres que estan a dia d’avui confinats.”

 

Seguiment de les indicacions

Paral·lelament, l’alcaldessa també ha incidit en la importància de seguir els consells que s’han anat dictant des de les institucions públiques. “Demano a la ciutadania molta precaució i responsabilitat, evitant sortir al carrer sempre que no sigui indispensable i minimitzant les reunions amb grups de convivència no estable, així com respectant també la norma de no poder celebrar trobades amb més de sis persones. Entre tots i totes encara som a temps de frenar l’avenç d’aquesta segona onada”, ha declarat l'edil.

Finalment, Campos ha recordat la importància d’informar-se sobre l’evolució de la COVID-19 només a través dels canals de comunicació oficials del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, com la web dadescovid.cat.

Seccions:

Deixa un comentari