Detectada la presència de la xinxa pudenta a Montcada

Aquest insecte, provinent d’Àsia, hiverna dins les construccions i emet una forta olor quan se sent amenaçat

El bernat marbrejat o xinxa pudenta és un insecte que prové de l'Àsia i que no suposa cap perill per a les persones ni els animals

La plaga del bernat marbrejat, un insecte més conegut col·loquialment com a xinxa pudenta, s’ha localitzat a més de 130 municipis de Catalunya. El Departament de Serveis Municipals de l’Ajuntament en té constància de la seva presència a la ciutat, tot i que fins ara no ha generat molts problemes entre la població. La Generalitat ha editat una guia per combatre aquest insecte, que prové de l’Àsia i es distingeix d’altres bernats autòctons perquè té unes bandes blanques a les antenes. La xinxa no pica les persones ni els animals i tampoc transmet malalties. S’alimenta principalment de plantes dels parcs i cultius agrícoles i la seva afectació se centra sobretot en arbres fruiters i ornamentals i cultius hortícoles.

Aquest insecte resulta molt molest i comporta certa alarma perquè té la particularitat d'hivernar dins les construccions (edificis, magatzems, cases) i els vehicles. A més, si es veu amenaçat, desprèn una forta i desagradable olor. Com que no hi ha un tractament específic, en cas de detectar-se en habitatges, es recomana evitar l'ús d'insecticides per la seva poca eficàcia. La millor opció per reduir la seva presència és aspirar-los i submergir-los en aigua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari