ERC i ECP, a favor de la retirada de privilegis al rei emèrit

El PSC, grup majoritari en l’oposició, s’abstè mentre que Cs vota en contra de la moció dels republicans

El grup d’ERC va presentar una moció arran de la fuga del rei emèrit a l’Aràbia Saudita, últim capítol dels escàndols de corrupció vinculats a la familia reial espanyola. El text demana retirar els títols honorífics a l’exmonarca, així com nom de carrers i privilegis, reprobar a la presidencia de Pedro Sánchez la col·laboració del govern espanyol en la seva sortida del país i promoure un referéndum perquè sigui la ciutadania qui decideixi quin model d’estat vol. La moció va ser defensada pel regidor republicà Gerard Garrido, qui va titllar la monarquia “d’institució caduca i obsoleta, hereva de la dictadura franquista”.

La moció va comptar amb el suport d’ECP, el soci de govern d’ERC, qui va secundar al cent per cent l’argumentació de Garrido. “Hem assistit a una progressiva degradació del règim monàrquic, que s’ha enriquit de manera il·lícita, mostrant una conducta gens exemplar ni respectable”, va dir el regidor dels comuns, Juan Carlos de la Torre, qui va criticar la passivitat del govern de Sánchez i del poder judicial i va agrair als Borbons “la seva contribució a que la tercera República espanyola estigui cada vegada més a prop”.

El grup del PSC va preferir abstenir-se en la moció, argumentant que “no és adequat dedicar esforços a aquesta qüestió en el context de la pandèmia ni tampoc tractar-ho en l’àmbit local, ja que són qüestions que van més enllà del municipi”, va dir la regidora socialista Inés Fernández. Cs va votar-hi en contra, adduint que de corrupció no n’hi ha només a l’estat espanyol sinó també a Catalunya, “on ERC no està tan interessada en la transparència quan es tracta de crear comissions que investiguin la gestió de Jordi Pujol i altres líders nacionalistes”.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari