Aprovada una moció de Cs contra el transfuguisme

El PSC no hi dona suport perquè considera que aquesta qüestió ja està regulada al codi ètic dels partits

El regidor de Cs Juan Romero va ser el responsable de defensar la moció contra el transfuguisme presentada al Ple, coincidint amb la reactivació al Congrès de la Comissió de seguiment del pacte que van acordar tots els grups parlamentaris al 2006 per erradicar aquesta pràctica política contrària a l’ètica i la lleialtat democrática. Romero va destacar la importància que tots els grups municipals reafirmin el seu compromís contra el transfuguisme, “una expressió de corrupció política que dinamita la voluntat manifestada per la ciutadania a les urnes i que pot condicionar l’estabilitat dels governs locals”.

La moció va comptar amb el suport dels dos grups de govern, ECP i ERC, i el vot negatiu del PSC. En nom dels comuns, l’alcaldessa Laura Campos, va recordar que l’Ajuntament de Montcada ja va aprovar un gran acord contra el tranfuguisme el juliol de 1998, que va donar lloc a una modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per regular el grup mixt, on s’inclouen regidors que abandonen el partit pel que van resultar escollits. “Tot i que no hi ha gaire motiu per presentar una moció sobre transfuguisme en aquest moment, hi donarem suport”, va dir Campos.

El regidor d’ERC, Jaume Teixidó, considera lamentable que s’hagi de regular una qüestió relacionada amb la lleialtat i el compromís de les persones, però va dir que és necessari perquè “ningú pugui trair els seus i cap altre se’n pugui aprofitar”. El portaveu municipal socialista, Andreu Iruela, va argumentar el vot en contra de la formació assenyalant que el transfuguisme “és una qüestió d’ètica personal i política i ja està regulada al codi ètics dels partits, no cal una moció”.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari