‘Els comptes del 2021 seran els que tindran més accent social de tota la història’

L’alcaldessa i el president de l’Àrea Econòmica presenten en audiència pública la proposta econòmica per al proper exercici

Els comptes municipals del 2021 seran els que tindran més accent social de tota la història de la corporació”. Això és el que van manifestar ahir tant l’alcaldessa, Laura Campos, com el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido, durant l’audiència pública que es va fer prèvia al Ple extraordinari de pressupostos convocat per a dijous vinent. La xifra a gestionar pel govern local serà de 49,2 milions d’euros, 8,7 més que a l’actual exercici. D’aquests, 1,6 milions es destinaran a despesa corrent i la resta, a inversions.

Aquest pressupost no només incrementa com mai la despesa social, sinó que gran part de les inversions també tenen caire social ja que estan destinades a la millora d’equipaments, de la via pública i dels parcs infantils, va dir l’alcaldessa. Fer front a les necessitats de la població més vulnerable i als sectors més castigats per la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 així com actuar sobre l’espai públic davant del seu “deteriorament i envelliment”, són dos dels reptes més importants del govern tal com va assenyalar l’edil. Per això es dotarà l’Àrea Social de 828.553 euros més i es destinaran 420.000 euros a la reparació de voreres; 422.000, a plans d’asfaltat; 330.000, a parcs infantils, i 330.000, a equipaments. “També hi haurà altres inversions vinculades a administracions supramunicipals com l’AMB o la Diputació”, va afegir Campos.

 

Recuperació

Un any després de l’aprovació del Pla Econòmic i Financer (PEF) recomanat per la Diputació per tal que la corporació complís amb la Llei d’estabilitat pressupostària, el govern es mostra molt satisfet dels resultats obtinguts i afirma que la corporació ha entrat en la via de la recuperació. Després d’anys de contenció i retallades per fer front a les expropiacions de zones verdes, al 2021 disposaren d’1,6 milions d’euros més per a despesa ordinària”, va celebrar l’alcaldessa.

El president de l’Àrea Econòmica també va assegurar que el govern veu la llum al final del túnel”, i que els comptes comencen a estar sanejats. Gràcies al refinançament del deute a curt termini i a l’amortització d’alguns préstecs, hem aconseguit rebaixat la càrrega financera i la tensió de la Tresoreria ”, va indicar l’edil.

Garrido confia que a final del 2021 el deute que a l’inici del mandat se situava en el 75% es redueixi un 15% fins al 50%. “El nostre objectiu és el sanejar els comptes i garantir ingressos estables per tal de fer front a la crisi social derivada de la pandèmia”, va assenyalar l’edil. En la línia de trobar noves vies de finançament sense augmentar la pressió fiscal sobre la ciutadania, Garrido va apuntar que l’Ajuntament està explorant una via de recaptació que afectaria les grans empreses subministradores d’electricitat, aigua i gas.

Pel que fa al repartiment del pressupost per àrees, la proposta de l’executiu passa per incrementar en un 51% la despesa a l’Àrea Social; un 36%, a l’Àrea Territorial; un 29%, la de Serveis Generals i un 2% la de Presidència, mentre que l’Àrea Econòmica baixa un 17% respecte l’actual exercici.

L’audiència informativa sobre els pressupostos es va fer de forma telemàtica i va tenir una baixa participació, fet que els edils van lamentar entenent que és important comptar amb les aportacions de la ciutadania.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari