Únic carril de circulació al carrer Joan Miró en el tram d’accés a l’escola Mas Rampinyo

L’objectiu d’aquesta mesura, que entrarà en funcionament l’1 de desembre, és reduir el volum de trànsit per facilitar les entrades i sortides al centre

El carrer Miró serà de circulació única durant uns dies
Mario Azañedo

Amb l’objectiu de reduir el flux de circulació de vehicles que passen cada dia per davant de l’escola Mas Rampinyo, a Mas Duran, i que dificulten les entrades i sortides al centre, l’Ajuntament ha decidit fer un canvi de circulació al carrer Joan Miró, deixant un únic carril en direcció nord només en el tram comprès entre els carrers Salvador Dalí i Amadeu Vives. Amb aquesta modificació, que està prevista que es posi en marxa l’1 de desembre, es podrà reduir un 70% del volum de trànsit que passa per davant de l’escola ja que aquesta via és molt utilitzada en sentit sud pels turismes que venen de la C-17 i volen agafar l’autopista C-58 –es calcula que són uns 480 a la setmana mentre que 224 ho fan en sentit nord.

Per eliminar el tram de doble carril del carrer Joan Miró, el cordó d’estacionament més proper a l’escola es convertirà en una semi-bateria invertida, fet que permetrà duplicar el nombre de places davant de l’escola, evitarà l’estacionament en doble fila, reduirà la probabilitat d’impacte entre vehicles i forçarà a reduir la velocitat dels que hi continuaran passant. Amb aquest canvi, els turismes que vulguin passar per aquesta zona en sentit sud hauran de fer un desviament al carrer Amadeu Vives i incorporar-se a l’avinguda d’Europa. A l’alçada de Salvador Dalí podran decidir si tornen o no a agafar el carrer Joan Miró.

Aquesta millora de la mobilitat i l’augment de les places d’estacionament aniran acompanyats d’un increment de la vigilància per part de la Policia Local, que multarà tots el vehicles que utilitzin la vorera del carrer Salvador Dalí, a partir de Joan Miró i en direcció a Can Pomada. En aquest punt, els responsables de l’escola Mas Rampinyo tenen previst crear un quart accés al centre educatiu per als infants.

Resposta a una necessitat

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament, Jaume Teixidó (ERC), ha manifestat que aquesta reducció de carrils al tram del carrer Joan Miró més proper al centre educatiu “és una actuació pensada per donar resposta a les necessitats que tenen les escoles d’ampliar els espais segurs per a pares i infants en el context de la crisi provocada per la Covid”. L’edil ha expressat que la desviació de trànsit a l’avinguda d’Europa provocarà un “increment lleuger de la circulació, sense saturar-la”.

L’eliminació d’aquest carril de circulació també provocarà un canvi del recorregut del autobús de la línia 96 de TMB, que ja ha donat el seu vist-i-plau. El bus passarà a circular, en sentit sud, per l’avinguda d’Europa des de la rotonda del carrer Frederic Mompou fins a Salvador Dalí. La parada en sentit sud que actualment està situada al carrer Frederic Mompou (abans de la seva connexió amb Joan Miró i Victòria dels Àngels) serà traslladada a l’avinguda d’Europa.

Aquesta modificació de la circulació ajudarà a descongestionar la mobilitat davant l’escola Mas Rampinyo, que en aquest curs compta amb tres accessos ja que es va habilitar un de nou al carrer Joan Miró, amb l’objectiu de complir la distància social que recomanen les autoritats sanitàries per evitar la propagació de la Covi-19. Aquest nou accés, conegut com el de l’hort, havia generat una gran quantitat d’aglomeracions que l’Ajuntament ja va intentar solucionar, en coordinació amb la direcció de l’escola i de l’AMPA, augmentant la presència de la Policia Local en l’horari d’entrada i sortida i traient quatre places d’estacionament per habilitar una zona d’estada per als familiars dels alumnes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari