Marc Sánchez, un jove arquitecte premiat per la seva primera obra

Amb tres companys de professió, ha rebut dues distincions per un projecte a Còrdova

Marc Sánchez, segon per l’esquerra, amb els companys amb els quals ha fet el projecte premiat, María Megías, Ventura Godoy i Oriol Ferrer
Adrià Goula

Amb tan sols 28 anys, l’arquitecte montcadenc Marc Sánchez ja compta en el seu currículum amb un projecte fet realitat que, a més, ha estat premiat. Es tracta de la recuperació d’El Caño de Hierro, una formació rocosa sobre la qual s'assenta el nucli urbà d'Hornachuelos (Còrdova). Aquesta obra pública, dissenyada i executada per un equip de joves arquitectes integrat també per Oriol Ferrer, Maria Megías i Ventura Godoy ha estat reconeguda pels premis ENOR, Arquia/Proxima i CONAMA, així com publicada a diferents mitjans especialitzats. Darrerament també ha guanyat el premi AJAC en la categoria B de paisatgisme organitzat pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i que premia obres construïdes d'arquitectes menors de 45 anys.

Són premis que no tenen dotació econòmica però donen visibilitat als guanyadors. “En el món de l’arquitectura és difícil poder realitzar projectes abans dels 40, per això aquestes distincions tenen tant de valor, perquè et donen confiança, des d’un punt de vista professional, i també projecció”, ha dit Sánchez. La intervenció feta a El Caño de Hierro ha permès recuperar unes coves que van estar sepultades sota runa i mala herba durant llargues dècades i que ara es poden visitar a través d’un passeig per a vianants amb un traçat geomètric que resol l'ascens i la transició d'una via rodada a un entorn natural agrest.

Actualment Sánchez treballa en un despatx i també fa projectes per encàrrec. Encara no s’ha decidit per cap especialització en concret. “M’interessen moltes coses –diu–, paisatgisme, interiorisme, equipaments… estic obert a tot, ara el que vull és aprendre i formar-me”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari