L’abandonament de mobles cau un 25%

L’Ajuntament, satisfet amb la marxa de les campanyes de conscienciació

Abandonar mobles i residus al carrer està sancionat amb multes que poden arribar als 600 euros
Premsa Ajuntament
Les peticions de recollida de mobles a domicili han augmentat un 75% i el nombre d’abandonaments de voluminosos al carrer s’ha reduït en un 25% respecte a l’any anterior, segons un informe que ha elaborat FCC, l’empresa adjudicatària del servei. 
La millora de les estadístiques coincideix amb la posada en marxa el passat mes de juliol de la campanya municipal ‘Ens estimem Montcada. Cuidem-la!’, destinada a promoure el servei de recollida de voluminosos i a informar sobre les sancions per l’incompliment de l’ordenança municipal de convivència ciutadana, que poden arribar als 600 euros de multa. 
El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre (ECP), ha valorat positivament les xifres però considera que encara queda molta feina a fer, tot recordant el cost del servei per al municipi és d’aproximadament 200.000 euros l’any, el que suposa més de 5 per persona.
 
 
Toc d’atenció
Malgrat que el servei de recollida de voluminosos ha augmentat i els abocaments a la via pública s’han reduït, el consistori alerta sobre l’abús del servei que fan algunes empreses i particulars que buiden pisos sencers i provoquen un col·lapse del servei gratuït. De la Torre recorda que “la gestió d’aquests residus és competència de l’empresa o professional que realitza el treball”. Per fer servir el servei de recollida de voluminosos només cal trucar al telèfon 900 150 140 de dilluns a divendres, de 9 a 14h, o enviar un correu electrònic a [email protected].
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari