Comitè i direcció arriben a un preacord per tancar la fàbrica

El pla inclou un pla de prejubilacions a partir dels 55 anys i indemnitzacions en funció de l’antiguitat

Treballadors de TE Connectivity, concentrats davant de la planta, situada a Pla d'en Coll
Laura Grau
Treballadors de Te Connectivity en un dels actes reivindicatius fets davant de l'empresa de Pla d'en Coll

La representació dels treballadors i la direcció de TE Connectivity van signar ahir un preacord per al comiat de les 248 persones afectades per l'ERO i el tancament de la planta de Pla d'en Coll, que serà efectiu l'abril de 2022. El preacord serà presentat a la plantilla per a la seva ratificació el proper dilluns en vàries assemblees. La vaga indefinida iniciada el 21 de novembre s'ha desconvocat i l'activitat de la fàbrica es reprendrà també dilluns.

Segons fonts del comitè d'empresa, el preacord estableix prejubilacions a partir del 55 anys d'edat, amb una indemnització de 60 dies per any treballat i amb un topall de 50 mensualitats. Per als treballadors menors de 55 anys, a aquesta compensació, s'afegirà un linial de 725 euros per any treballat. Les indemnitzacions mínimes seran d'una anualitat per a aquells empleats que, sumant les compensacions corresponents, no arribin al sou d'un any. Per poder mantenir les cotitzacions a la Seguretat Social, el personal d'entre 51 i 54 també rebrà un ajut igual a 5 anys de les seves quotes.

La resta de treballadors de la planta no afectats per l'ERO –75 empleats d'oficines–, seran reubicats en una nova oficina de la companyia, amb la garantia que en cas d'un nou expedient, puguin acollir-se a l'acord d'indemnitzacions pactat. En el si de la comissió de seguiment, empresa, treballadors i sindicats analitzaran les possibilitats de reindustrialització de la planta. El president del comitè d'empresa, Pedro Prieto, lamenta no poder mantenir els llocs de treball, però valora positivament els acords assolits, tenint en compte que l'empresa havia pres la decisió d'endur-se l'activitat a les plantes d'Alemanya.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari