L’Ajuntament comença la instal·lació dels punts d’alimentació per a gats

El projecte va ser una de les iniciatives guanyadores als pressupostos participatius del 2018-19

El primer punt d'alimentació per a gats s'ha instal·lat al barri del Pla d'en Coll
Advam

L’Ajuntament ha iniciat la instal·lació de punts d’alimentació de colònia controlada de gats urbans al municipi, que va ser una de les propostes més votades en el marc dels Pressupostos Participatius 2018-2019. El primer punt s’ha instal·lat a la plaça de Barcelona, a Montcada Nova-Pla d’en Coll, i, un cop s’hagi fet una valoració del seu funcionament, la brigada municipal anirà col·locant d’altres de forma progressiva durant les properes setmanes, començant a les zones amb més presència de població felina. En total, el consistori preveu instal·lar una trentena d’aquests punts en tots els barris del municipi.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és la de donar de menjar als gats d’una manera controlada, sense deixar restes al carrer per evitar malalties i plagues. L’alimentació d’aquestes colònies felines només es pot fer per part de persones acreditades mitjançat un carnet expedit per l’Ajuntament. Segons l’ordenança municipal que regula la protecció i tinença d’animals, està prohibit alimentar de manera general els animals –gossos, gats, gavines, coloms, etc- a la via pública, parcs, solars o altres espais similars. El regidor de Medi Natural i Salut Pública, Oriol Serratusell (ECP), ha destacat que aquests punts d'alimentació s'han dissenyat "seguint els paràmetres que ha marcat l'entitat animalista que va guanyar la proposta dels pressupostos participatius i que han d'ajudar a controlar les colònies felines que hi ha al municipi, així com millorar sanitàriament la seva situació".

Els pressupostos participatius 2018-2019 han destinat un total de 250.000 euros repartits en set accions. La proposta d’instal·lació de punts d’alimentació per a gats, que s’ha fet de forma coordinada amb les entitats Advam i HelpGats, ha tingut un cost de 16.500 euros.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari