Bona resposta de la població per participar als tests ràpids

Elevada afluència de públic des de primera hora del matí a Montcada Aqua per fer-se la prova de la Covid-19

Els participants al cribratge s'han d'identificar amb el DNI o la targeta sanitària
Un voluntari de Protecció Civil enquesta una veïna abans de posar-se a la cua per descarta que tingui símptomes de la Covid-19

El cribratge massiu per detectar casos asimptomàtics de la Covid-19 organitzat pel Departament de Salut de la Generalitat al municipi està tenint molt bona acollida. Des de primera hora del matí han començat a arribar les primeres persones a la cua que s'ha organitzat al carrer Tarragona, davant de l'edifici de Montcada Aqua, on es duran a terme les proves durant el dia d'avui i també demà, entre les 9 i les 19h. En el moment de l'obertura del recinte l'afluència de públic era tan elevada que la Policia Local ha decidit tallar el carrer. A partir de les 11h, les cues han començat a reduir-se.

Voluntaris de Protecció Civil i de l'ADF col·laboren filtrant les persones un cop arriben a través d'una breu enquesta per descartar que cap veí amb símpotmes del virus es faci la prova. "En aquests casos, cal que s'adrecin directament al seu CAP; l'objectiu d'aquestes dues jornades és detectar els asimptomàtics i tallar amb antelació les cadenes de transmissió del virus​", ha explicat a laveu.cat Sandra Perales, referent de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) del municipi. 

El test que s'està practicant als participants al cribratge és el d'antígens que determina en pocs minuts si la persona té la Covid-19. "Els negatius rebran l'endemà un SMS amb el resultat i als positius, els avisarem amb immediatesa, a través del gestor covid que els donarà les indicacions a seguir; al CAP també tenim tot preparat per tramitar les baixes que calgui", ha assenyalat Perales.  El resultat també estarà disponible al portal www.lamevasalut.gencat.cat del Departament de Salut.

La prova es fa a partir dels 14 anys –els menors han d'anar acompanyats– i només cal presentar el DNI o la Targeta Sanitària. En l'operatiu fet des de Salut amb l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS (CAP Montcada i CAP Les Indianes), el  Servei de Vigilància Epidemiològica i l’Ajuntament intervenen una trentena de sanitaris i personal administratiu. També hi col·laboren tècnics del consistori, la Policia Local, voluntaris de Protecció Civil i de l'ADF i les agents cíviques.

L'alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha fet una crida a la població que encara no s'ha fet el test perquè hi participi. "Està tot molt ben organitzat, s'ha de fer una mica de cua però tot plegat va força ràpid", ha dit l'edil tot afegint "aquest cribratge ens permetrà tenir dades concretes sobre quina és la incidència de la Covid-19 al municipi"

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a d'altres. Es tracta de detectar el màxim nombre de positius possible, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, contagiar persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari