El cribratge només detecta dos positius entre els 3.050 tests fets

Tot i l’escassa incidència, les autoritats municipals recomanen no baixar la guàrdia

Un sanitari, fent la prova d'antígens a Montcada
Pilar Abián

Després del cribratge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat ha organitzat els dies 2 i 3 de desembre a Montcada i Reixac, l’Ajuntament fa una valoració molt positiva tant a nivell organitzatiu, on no s’han detectat incidents ni importants aglomeracions, com a nivell de resultats, després que s’hagin realitzat 3.050 tests ràpids d’antígens i s’hagin registrat únicament dos casos positius en COVID-19 (el 0,07% del total). Per dies, el dimecres 2 van acudir 1.612 persones, mentre que ahir dijous hi va haver una variació mínima, amb 1.438 assistents. La prova era voluntària per aquelles persones majors de 14 anys que viuen o treballen al municipi.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha celebrat l’elevada participació, però alhora ha demanat prudència davant els resultats. “Siguin molts o pocs els casos positius a Montcada i Reixac, no ens hem de relaxar. Les proves ens han ajudat a conèixer millor la situació del nostre municipi, però aquets últims dies estem veient com la situació global a Catalunya ha empitjorat i això ens obliga a seguir de manera escrupolosa les mateixes mesures de prevenció aplicades fins ara”, ha advertit. D’altra banda, Campos també ha volgut agrair “l’immens treball que el personal sanitari i municipal ha fet aquests dies i que han permès que el cribratge es realitzi d’una manera exemplar”, destacant la tasca conjunta de Policia Local, Protecció Civil, agents cívics i ADF.

Aquest ha estat el segon cribratge que Salut ha dut a terme a Montcada i Reixac i el primer per a tota la població, després del que es va dur a terme a l’Institut La Ferreria a finals del mes d’octubre.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari