Rebutjada una moció de Cs sobre l’ús del castellà a l’educació

ECP, ERC i PSC van votar en contra del text, que proposava refusar la futura llei en matèria educativa del govern central

El Ple de l’Ajuntament, reunit aquest dijous a l’última sessió del 2020, va rebutjar una moció de Cs sobre l’ús del castellà en el sistema educatiu. El document, refusat pels dos socis de govern –ECP i ERC– i el PSC, proposava a l'Ajuntament mostrar el seu desacord amb el projecte de la nova llei d’educació del govern estatal, l’anomenada LOMLOE o llei Celaá, que elimina el castellà com a llengua vehicular.

En nom de la formació taronja va parlar l’edil Juan Romero, qui va defensar “el dret de la majoria de catalans a rebre l’educació en la seva llengua materna com reconeix la Unesco”, tot criticant el PSOE i Podem “per cedir sempre a les pressions dels partits independentistes”. En el torn d’intervencions de la resta de grups municipals, el portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, va lamentar “la utilització política de la llengua. Sembla mentida que diguin que a Montcada es discrimina el castellà”. Per la seva banda, Andrés Iruela, del PSC, va retreure al partit taronja “voler remenar un tema que la ciutadania de Catalunya té més que superat des de fa molts anys”. Per part d’ECP va parlar Jessica Segovia, qui va destacar “la contribució de la immersió lingüística per crear cohesió social i garantir la igualtat d’oportunitats”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari