Allau de solidaritat amb les famílies més afectades pels aiguats

Les seves llars, al lateral de la C-17 i situades per sota del nivell de carrer, han quedat totalment arrasades

La inundació del lateral de la C-17, a l'alçada de la plaça Espanya, va afectar una illa de cases, algunes de les quals no estan a nivell de carrer, raó per la qual van quedar totalment negades d'aigua. És el cas de la casa de la mare de Vanesa Mulero, que ha quedat arrasada per l'aigua i el fang i no s'ha pogut salvar res. La seva filla ha difós un vídeo per les xarxes socials demanant ajuda, ja que la casa no té cap assegurança, i s'ha mostrat molt afectada per la situació viscuda ja que ella i el seu germà van haver de restacar la mare, una dona malalta, que havia quedat atrapada. "Quan la vam trucar, ens va dir que tenia l'aigua fins al coll i que no es podia moure, vam acudir corrents i vam poder obrir la porta perquè l'aigua sortís i baixés el nivell…Ha estat un ensurt molt gran", diu, entre llàgrimes. Familiars i amics estan ajudant la família a treure les seves pertinences i netejar l'interior de la casa, completament plena de fang. 

Una altra família que s'ha quedat sense res és la de Ronal Reyes Reyes, que viu en un petit soterrani del carrer Carrerada, i que també va viure amb angoixa la inundació de la seva vivenda. "Hem tingut sort perquè tots estem sans i estalvi, però ho hem perdut tot. Només tenim la roba que portem posada", explica aquest jove d'origen dominicà. Ell i els altres quatre membres de la família, entre els els quals hi ha un nadó, van ser allotjats en un hotel perquè puguessin passar la nit. El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament és coneixedor de les dues situacions i ja ha començat a actuar.

La situació de la família Iglesias, que viu al mateix sector, no és tan precària perquè a casa seva, en estar a nivell de carrer, l'aigua va arribar fins a mig metre, sense que perillés la seva integritat física. La força de l'aigua sí que va arrossegar el cotxe del propietari, un BMW vermell aparcat a la zona, una imatge que es va poder veure a través de les xarxes socials. "Aquí viu el meu fill amb la seva dona i un nadó de 15 dies, tots estan bé, però la casa ha quedat plena de fang, afectant mobiliari i altres objectes", ha explicat Manuel Iglesias, que ha acudit a ajudar el seu fill aquest matí.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari