SOS de bars i restaurants davant les noves restriccions que afecten el sector

Prop d’un centenar de persones s’ha manifestat aquest dilluns en una mobilització que ha finalitzat davant de la porta de l’Ajuntament

La protesta del sector de la restauració ha acabat davant de l'Ajuntament
Sílvia Alquézar
A la protesta han participat establiments de tots els barris de Montcada
La manifestació s'ha fet també a d'altres ciutats d'arreu del país
Els representants municipals, encapçalats per l'alcaldessa Laura Campos, han atès les persones assistents a la mobilització del sector de l'hostaleria
Alguns dels manifestants mostraven pancartes per mostrar el seu rebuig a les mesures restrictives

El sector de la restauració ha sortit al carrer aquest dilluns al matí per protestar contra les últimes restriccions per aturar la Covid-19 decretades per la Generalitat. Prop d'un centenar de persones s'ha manifestat pel centre de la ciutat en una mobilització que ha finalitzat davant de la porta de l'Ajuntament. Les noves mesures, que han entrat en vigor avui, obliga als bars i restaurants a obrir de les 7.30 a les 9.30h i de les 13 a les 15.30h per servir esmorzars i dinars. Pel que fa a la franja dels sopars, només poden oferir servei de recollida al local, entre les 19 i les 22h, i a domicili, fins a les 23h.

Els propietaris dels establiments locals han traslladat les seves demandes als representants municipals, que han atès els manifestats a la porta de l’Ajuntament. Els restauradors han mostrat la seva disconformitat amb les noves restriccions en considerar que les aboca al tancament dels seus negocis perquè no van acompanyades d’un paquet d’ajuts econòmics. És un tancament encobert per estalviar-se els ajuts. Podem seguir oberts, així no ens podem acollir a cap subvenció, però la realitat és que l’horari és tan restrictiu que no ens surt a compte perquè no cobrim les despeses”, ha comentat Eugenia Martínez, del bar Manhattan.

D’altra banda, el gremi ha demanat a l’Ajuntament que es faci ressò de les seves reivindicacions i les traslladi a d’altres administracions. En aquest sentit, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), s’ha compromès a intentar consensuar una declaració de suport a l’hosteleria amb la resta d’alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: “En aquest últim decret, el vostre sector és el més afectat. Ja fa temps que estem reivindicant que aquestes mesures tan restrictives vagin acompanyes d’una bateria d’ajuts econòmics perquè sinó s'aboca a molts negocis a baixar la persiana”.

El sector ha proposat altres iniciatives al consistori per ajudar el sector com no cobrar la taxa d’escombraries i permetre l’obertura de les terrasses a les 7.30h. Sobre aquest tema, el regidor de Comerç, Salva Serratosa (ERC), ha comentat que el consistori estudiarà la proposta, que també li ha fet arribar l’associació Montcada Centre Comerç. “Hem de mirar a veure com ho podem implementar, tenint en compte l’horari dels serveis de neteja dels carrers i les molèsties que es puguin ocasionar al veïnat”, ha dit. Respecte a l’impost de les deixalles, Serratosa ha informat que és una taxa que no depèn directament de l’Ajuntament i que fa uns mesos ja es van fer gestions per intentar complir la petició. “Ho tornarem a mirar perquè sabem que esteu vivint una situació insostenible”, ha dit l’edil.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari