El consistori posa en marxa un dispositiu especial per pluja, vent i glaçades

El CECAT activa en fase de prealerta el Pla Especial d’Emergències

Infants de Can Cuiàs llisquen amb trineus a la nevada que va caure a Montcada el 28 de febrer del 2018
Arxiu/ Pilar Abián

El CECAT ha activat en fase de prealerta el Pla Especial d’Emergències per nevades a Catalunya davant les previsions metereològiques emeses pel Servei Metereològic de Catalunya. La borrasca Filomena, que afecta bona part de la península ibèrica, pot deixar aquest dissabte fins a 2 centímetres de neu a la zona del prelitoral de Barcelona. En previsió d’una baixada de les temperatures per aquests dies, l’Ajuntament té previst un dispositiu especial durant el cap de setmana per fer front al temporal. 

El Comitè Municipal d'Emergència (CME) -format, entre d'altres, per Policia Local, Serveis Municipals, Serveis Socials i el departament de Comunicació Municipal- s’ha reunit aquest divendres per organitzar el dispositiu. Un total de 30 persones, entre les quals hi ha voluntaris de Protecció Civil i l'ADF, formaran part de l’efectiu humà per a una possible intervenció en cas que nevi. L’Ajuntament s’ha aprovisionat de 8.000 quilos de sal i fundents i de maquinària per repartir-la per la ciutat davant la possibilitat de glaçades. Preventivament aquesta nit es distribuirà sal a voreres, ponts i passarel·les i als punts viaris més conflictius del municipi. També s’anul·laran els regs automàtics o altres sistemes que puguin mullar els carrers per evitar la formació de gel.

D’altra banda, Serveis Socials ja tenen identificats les persones més vulnerables i sense llar per tal de garantir les seves condicions en aquest episodi de fred i neu. En aquest sentit, l’Ajuntament manté des de fa uns anys un conveni amb el CUESB (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona), per derivar aquesta població a alguns albergs de la ciutat comtal.

El CME ha fet una crida a la ciutadania per evitar la mobilitat pel municipi mentre duri la prealerta i s’ha afegit a les recomanacions de Protecció Civil de la Generalitat de consultar les incidències de trànsit abans de sortir de casa i de tenir el vehicle preparat amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria en cas d'emergència.

El Comitè estarà pendent de l'evolució de la situació per prendre les mesures adients. En funció de l’evolució de la nevada i de les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, s’activarà el Pla Bàsic d'Emergències de Montcada i Reixac (PBEM) per neu al municipi i per les possibles afectacions que se'n poden derivar. Per consultar l’evolució de la meteorologia i consells d’autoprotecció, podeu consultar www.meteo.cat.

Seccions:

Deixa un comentari