L’Ajuntament engegarà accions legals contra Endesa pels talls de llum continus a Can Sant Joan

L’AV denuncia que veïns de la muntanyeta pateixen interrupcions intermitents del servei des de fa nou mesos

L’Ajuntament i l’Associació de Veïns de Can Sant Joan denuncien públicament en un comunicat conjunt la situació provocada pels constants talls de subministrament elèctric al barri. Les darreres incidències, registrades en plena onada de fred, han estat la gota que ha fet vessar el got i el consistori montcadenc ha anunciat que prendrà mesures legals contra la companyia elèctrica Endesa perquè posi fi a un problema crònic que afecta greument la salut i el benestar de les persones.

Des de fa nou mesos, els veïns de Can Sant Joan pateixen interrupcions diàries del servei elèctric –algunes llars han arribat a tenir fins a nou talls en 15 dies–, que poden durar des de les dues hores i, en alguns casos, fins a un dia sencer. La manca d'energia també afecta l’enllumenat públic i provoca problemes viaris i de seguretat ciutadana. El president de l’AV de Can Sant Joan, José Luis Conejero, ha denunciat que els talls que es produeixen sense previ avís i són causats pel mal estat de les instal·lacions, que són molt antigues. "És un problema gravíssim, sobretot, en un barri on viu molta gent gran que no es pot escalfar ni cuinar durant moltes hores”. 

L’alcaldessa, Laura Campos, considera "inadmissible" l’actitud d’Endesa, "a qui no li ha tremolat la mà per augmentar un 40% les seves tarifes en plena onada de fred, ni per tallar el subministrament elèctric a famílies vulnerables amb l’objectiu d’obtenir grans beneficis d’un dret bàsic”. Campos ha exigit a Endesa que realitzi el manteniment adequat de les instal·lacions obsoletes que té al municipi i que es troben, sobretot, als barris més populars.

Per aquests motius, l’Ajuntament de Montcada i Reixac denunciarà la companyia al Departament d’Indústria de la Generalitat i a l'Agència Catalana de Consum per possible vulneració dels drets bàsics de la ciutadania i per l’incompliment de l’obligació de subministrament d’energia. També s'ha traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental la petició d’emprendre accions legals de forma conjunta amb altres municipis veïns que també pateixen talls de llum indiscriminats. 

En declaracions a diversos mitjans, Endesa afirma que els talls no es deuen a incidències en la xarxa, sinó a sobrecàrregues degudes a connexions irregulars.
 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari