‘Aquesta situació ens està desquiciant perquè no podem fer una vida normal’

María Aranda i Fernando Jiménez són una de les famílies de la Muntanyeta afectades pels talls intermitents de subministrament elèctric

María Aranda i Fernando Jiménez són un matrimoni que mitjana edat que viu a la Muntanyeta de Can Sant Joan des de fa més de quaranta anys, concretament al carrer Pont, un dels carrers afectats pels talls de llum intermitents que afecten el barri en els últims mesos. Fa gairebé un mes que pateixen interrupcions del servei elèctric dia sí dia no, amb apagades que poden durar entre dues hores, la més breu, i catorze, la més llarga. La llum acostuma a marxar al vespre, entre les 20h i les 22h i, un cop truquen a la companyia Endesa per demanar explicacions, se'ls hi diu que és un problema de sobrecàrrega i que, en breu, tornarà el subministrament, cosa que no passa mai.

Durant els dies previs a Nadal, la família va haver de consumir els aliments congelats destinats a les festes perquè es va trencar la cadena de fred i no podien arriscar-se a consumir-los més tard. Tasques quotidianes com calefaccionar la casa, dutxar-se o cuinar són una aventura diària perquè en qualsevol moment pot marxar la llum. "Aquesta situació ens està desquiciant –afirma Aranda– perquè no podem fer vida normal i ja no sabem què fer perquè la companyia solucioni el problema". El seu marit, lampista jubilat, atribueix les apagades constants al mal estat del cablejat elèctric, situació que també afecta veïns dels carrers Triangle, Diagonal i Bosc. "Exigim una solució com a clients que paguem religiosament la factura de la llum", afegeix Jiménez.

El president de l'AV de Can Sant Joan dona suport als veïns afectats i s'ha coordinat amb l'Ajuntament per reclamar a Endesa que actuï i modernitzi les instal·lacions. El president de l'entitat, José Luis Conejero, ha titllat de "vergonyoses" les explicacions que dona Endesa sobre els talls de llum, que no reconeix com a incidències, sinó com a sobrecàrregues causades per un ús fraudulent de la xarxa.

L'alcaldessa Laura Campos considera que no és casualitat que aquests apagades s'estiguin produint als barris més humils de les ciutats "per una clara falta de manteniment" i es manté ferma en la voluntat d'engegar accions judicials contra Endesa per vulnerar un dret bàsic de la ciutadania. "Volem coordinar-nos amb altres municipis afectats per la problemàtica, tant de la comarca com de l'àrea metropolitana, per fer un front comú i així tenir més força", ha dit aquest matí a Can Sant Joan.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari