Solidaritat veïnal i suport municipal per als afectats

Famílies que han sofert danys a les seves llars agraeixen el suport rebut

Un mes després dels aigüats, hem contactat amb dues de les famílies de Montcada i Reixac afectades per les conseqüències del temporal. Tot i les pèrdues materials i l’ensurt de comprovar la força destructora de l’aigua, els afectats destaquen la solidaritat dels veïns, canalitzada pel grup de voluntaris SOS Montcada.

El vídeo de Vanesa Mulero mostrant les destrosses que l’aiguat va causar a casa de la seva mare es va fer viral i va aixecar una onada de solidaritat entre la gent. La casa, un semisòtan situat al carrer Sant Tomàs, al lateral de la C-17 de la plaça Espanya, va quedar totalment arrasada per l’aigua i el fang. Afortunadament, en el moment del succés la mare de Vanesa, una dona gran amb problemes de mobilitat, estava acompanyada d’un dels seus tres fills, que va aconseguir pujar-la al pis del veí de dalt quan ja tenia l’aigua al coll. “Van ser moments molt angoixants, perquè jo creia que ella estava sola i intentava obrir la porta per entrar a ajudar-la, però l’aigua m’ho impedia”, explica Mulero.

Un mes després del dramàtic episodi, aquesta veïna de Mas Rampinyo només té paraules d’agraïment per a totes les persones que l’han ajudat en les tasques de neteja i recuperació de la casa, que no tenia cap assegurança. “He viscut grans gestos de solidaritat que m’han reconciliat amb el món i m’han fet adonar que hi ha molt bona gent”, diu emocionada.

 

Ajut inesperat

Entre totes les mostres de solidaritat, destaca especialment la de Remus Molocea, que està fent les obres de reparació de la casa de forma gratuïta. Aquest paleta d’origen romanès i veí de Mollet, es va assabentar de la situació desesperada de la família Mulero mitjançant el Facebook i, sense conèixer-la de res, va decidir fer-li un cop de mà, aportant materials de construcció i les hores que li queden lliures quan acaba la seva feina. “Vaig veure que necessitava ajuda urgent i no m’ho vaig pensar dues vegades”, explica Molocea, que té una petita empresa de reformes amb el seu germà. Mentre duren les obres, la mare viu amb Vanesa i els seus germans s’estan en un hotel que sufraga l’Ajuntament, qui també ha prestat auxili a la família.

Una altra veïna que va resultar afectada pels aigüats va ser Ángeles Pérez, que viu al carrer Montsant, al costat de l’estació de Terra Nostra i que va veure com l’aigua entrava a casa seva, causant desperfectes importants. Gràcies al suport de SOS Montcada, ha aconseguit una rentadora, roba de llit i diferents mobles. “Estic molt agraïda per l'ajuda del poble després de viure una situació com aquesta”, ha dit López.

 

Suport municipal

Des del consistori també s'està assistint les famílies més afectades per les inundacions. Quatre van ser reallotjades en hotels i tres encara hi continuen a l'espera que els seus domicilis, encara plens d'humitat, puguin ser sanejats i reparats. També se'ls han facilitat ajudes per a alimentació i subsistència i per a equipament bàsic de la llar. En total, l'Ajuntament hi ha destinat fins ara més de 7.500 euros.

En el cas de l'habitatge més perjudicat on fins i tot el terra es va ensorrar –el de la família Mulero–, la brigada ha aportat eines per ajudar a la seva reconstrucció, entre els quals hi ha una formigonera. Els serveis municipals també han col·laborat amb els afectats en les tasques de retirada fins a la Deixalleria del material i objectes fets malbé per l'aigua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari