‘Seguim treballant per ajudar les persones afectades i per actuar en els punts crítics’

L’alcaldessa s’ha reunit amb el delegat del govern de la Generalitat per estudiar la sol·licitud d’ajuts

El dia en què s'ha complert un mes dels aiguats l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), i els alcaldes de Cerdanyola i Ripollet s'han reunit amb el delegat del govern de Catalunya a Barcelona, Juli Fernández, per plantejar possibles ajudes econòmiques de la Generalitat als municipis després dels danys soferts per la tromba d'aigua. "Des del primer dia hem treballat i ho seguim fent per intentar rescabalar els costos derivats de les inundacions", ha explicat l'edil a laveu.cat tot recordant que divendres es va aprovar en Ple extraordinari sol·licitar a l'Estat que el municipi sigui declarat zona greument afectada per una emergència de protecció civil, el que antigament es coneixia com a 'zona catastròfica'.

El delegat ha compartit amb els ajuntaments els diferents procediments que existeixen en aquests casos d’emergència per poder demanar suport a les administracions. En aquest sentit, ha explicat quines són les diferents vies que la Generalitat té a disposició dels municipis per finançar actuacions extraordinàries derivades d’efectes meteorològics. “Aquests ajuts van destinats a restitucions d’infraestructures preexistents i d'inversió”, ha especificat el delegat. Fernàndez també ha incidit en la necessitat d’acompanyar les persones afectades pels aiguats durant el procés en els seus drets i cobertures d'assegurança. En aquest sentit, l'alcaldessa ha assenyalat que l'Ajuntament ha donat i seguirà donant suport a les famílies més colpejades pels aiguats. "Estem ajudant les que han perdut momentàniament la seva llar pagant el seu reallotjament a hotels i també, a través de l'OMIC, a les persones que necessiten assessorament per tramitar el cobrament de les assegurances", ha explicat l'edil. Fins ara d'han atès una cinquantena de demandes de suport, 45 a càrrec de particulars i 5 d'empreses.

En la seva reunió amb el delegat del govern a Barcelona Campos ha demanat que l'Agència catalana de l'Aigua (ACA), com a responsable de les lleres de rius i rieres, ajudi al consistori a fer el manteniment de la gran xarxa hidrogràfica que té el municipi en el seu territori.

 

Punts crítics

Pel que fa als punts crítics on les inundacions van tenir major incidència Campos ha manifestat que s'està fent un estudi tècnic de cada cas amb l'objectiu d'intentar minimitzar l'impacte de futurs aiguats. "Estem elaborant un informe detallat de cada situació i fent també una valoració econòmica per tal d'afrontar la resolució de cadascuna de les problemàtiques implicant les administracions que correspongui", ha afegit l'edil. L'alcaldessa també ha avançat que l'Ajuntament ha demanat una subvenció al Consorci Besòs Tordera per recuperar el torrent de Mas Duran i el seu entorn natural. "Encara queda molta feina a fer", ha reconegut Campos.

Segons va assenyalar el president de l'Àrea Econòmica, Gerard Garrido, al Ple extraordinari de divendres, els costos derivats dels aiguats fins al moment superen els 200.000 euros.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari