Les empreses segueixen netejant i a l’espera de cobrar les indemnitzacions

Els polígons Can Tapioles, Molí d’en Bisbe i Foinvasa, afectats pel desbordament del torrent de Mas Duran

L’aiguat del 18 de desembre va fer importants danys a una seixantena d’empreses ubicades als polígons Molí d’en Bisbe, Can Tapioles i Foinvasa que van rebre de ple a causa del desbordament del torrent de Mas Duran que va inundar nombroses naus fent malbé bona part de la maquinària i els productes emmagatzemats al seu interior. La Junta de conservació del sector industrial encara està recopilant dades sobre l’impacte econòmic provocat per la tromba d’aigua. Aquesta entitat de titularitat semi-pública –amb participació de l’Ajuntament– i encarregada del manteniment i la conservació de la urbanització també va haver de sufragar actuacions d’emergència per netejar els carrers dels polígons i donar suport a les empreses més perjudicades.

Malgrat que ha passat un mes de les inundacions, encara es veuen restes del fang acumulat després de l’aiguat davant del carrer Can Tapioles, cotxes aparcats que van quedar inutilitzats així com les marques del nivell de l’aigua que va entrar a les naus. Hi ha empreses que segueixen fent tasques de neteja com és el cas de Eventop Carpas, al carrer Molí d’en Bisbe, dedicada a la fabricació i lloguer de carpes i tarimes per a fires i altres esdeveniments. “Hem perdut molt material i valorar el cost que suposa recuperar tarimes i carpes és una tasca complicada, per això encara estem preparant la documentació que hem d’enviar a l’asseguradora”, ha explicat la gerent de l’empresa, Clàudia Iglesias. L’aigua també ha fet malbé els banys de la nau.

Després d’un any complicat per a la firma a causa de la pandèmia, Eventop Carpas necessita refer-se ràpid del sinistre per assumir els compromisos més immediats. “Hi ha fires programades per al mes de maig i hem de tornar a fabricar o encarregar el més ràpid que poguem tot allò que hem perdut”, afegeix Iglesias.

 

A l’espera d’indemnitzacions

Poques empreses afectades per la inundació van poder rependre l’activitat amb normalitat després d’un cap de setmana estressant destinat a netejar i recuperar material. El 21 de desembre, només el 60% dels negocis van poder obrir. Un d’ells va ser Ferros Iserte, situat al polígon Can Tapioles, dedicada a la venda de ferro i acer. “L’aigua va entrar fins a l’alçada del genoll, afectant part de la maquinària i l’espai d’oficina; van estar dissabte i diumenge treient l’aigua i el fang i restablint les connexions”, ha explicat l’administrador de l’empresa, Sergi Iserte.

De moment, no se sap quan arribaran les indemnitzacions. “Ja van passar els pèrits del Consorci de compensació d'assegurances i hi estem remetent tota la documentació, falta veure quan i en quins terminis ens pagaran; ara mateix encara no tenim quantificat l’import exacte que rebrem”, ha afegit Iserte.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari